Letaszították a trónról a Barbie-t és az Oppenheimert

A Kék Bogár lett az első az észak-amerikai bevételi toplistán 25,4 millió dollárral. Ez azonban a DC képregényfilmek egyik leggyengébb nyitóhétvégéje.

Miután négy hétvégén át uralta az amerikai bevételi toplistát, a Barbie most a második helyre csúszott vissza, mivel berobbant a mozikba a DC új szuperhősfilmje, a Kék Bogár, ami azonnal átvette a vezető helyet. Igaz, ez nem valami fényes „győzelem”, mivel a film mindössze 25,4 millió dolláros bevétellel nyitott Észak-Amerikában. Más országokból (köztük hazánkból is) még 18 millió dollár szedett össze e mellé, így 43,4 millió dolláros globális starttal büszkélkedhet – ez azonban a DC képregényfilmek egyik leggyengébb nyitóhétvégéje.

 

Forrás: InterCom

 

Az alacsony nézőszámban valószínűleg az is közrejátszott, hogy a Hilary nevű trópusi vihar vasárnap érte el az Egyesült Államok délnyugati részét, és mivel 84 éve nem érkezett ekkora vihar Kaliforniába, a Warner Bros. stúdió arra számít, hogy a bevételkiesés jelentős lesz (az előzetes kalkulációk ugyanis még 28-32 millió dollár közötti bevételt jósoltak a Kék Bogárnak). A film premierje ráadásul pont a színészek és a forgatókönyvírók sztrájkjának idejére esett, így a stáb nem tudott részt venni a promóciós körúton (a szakszervezeti szabályzat ugyanis tiltja a sztrájk alatt történő munkát, és ebbe beletartozik a reklámozás is).

A Barbie ezúttal 21,5 millió dollárt kaszált, amellyel így már 1,279 milliárd dolláros globális bevétellel büszkélkedhet. Christopher Nolan Oppenheimer című filmje 10,6 millió dollárral a harmadik helyen végzett, a globális összbevétele ezzel 717,8 millió dollárra nőtt.

A további rangsor a hétvégi észak-amerikai bevételi toplistán:

  • Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz: 8,42 millió dollár
  • Kivert kutyák: 8,3 millió dollár
  • Meg 2. - Az árok: 6,7 millió dollár
  • Beszélj hozzám!: 3,1 millió dollár
  • Kísértetkastély: 3 millió dollár
  • Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész: 2,72 millió dollár
  • The Last Voyage of the Demeter: 2,5 millió dollár

(via Hollywood Reporter)