Már írják a Gladiátor folytatásának forgatókönyvét

Ridley Scott előbb leforgat egy Napóleonról szóló filmet, aztán végre nekiáll a régóta ígért Gladiátor 2-nek.

Hosszú évek óta ígérgetik a 2000-ben bemutatott Gladiátor folytatását – hogy egyáltalán mi szükség van erre, rejtély, de szerencsénkre elvetették azt a korábbi ötletet, amelyben Maximus a halála után legyőzi a római isteneket, halhatatlanná válik, és a történelem folyamán folytonosan reinkarnálódva harcol a keresztes háborúkban, Vietnámban, és így tovább. Nick Cave története önmagában érdekes, de folytatásként elég furán vette volna ki magát.

Forrás: Mike Marsland/WireImage

 

A nem elborult folytatást először 2018 novemberében jelentették be, és a jelenlegi tervek szerint Lucius, a Connie Nielsen által alakított Lucilla fia és Joaquin Phoenix elvetemült Commodusának unokaöccse lesz a főszereplő. Lucillát és Luciust is  Maximus (Russell Crowe) mentette meg a római császártól, mielőtt a hadvezérből lett gladiátor meghalt volna. A film mögött a Paramount áll, a Top Gun: Maverick és A Batman írója, Peter Craig dolgozik a forgatókönyvön. 

Ridley Scott nem áll le, irtózatos tempóban forgat: mindjárt vége az évnek, de idén (bár részben a koronavírus miatti leállások miatt) két filmje is moziba kerül: A Gucci-ház és Az utolsó párbaj. Következő filmje a Napóleonról szóló Kitbag lesz, és csak utána áll neki a Gladiátor folytatásának, bár Scottnál soha nem lehet tudni, lehet, hogy közben gyorsan készít még egy-két filmet.

(Forrás: The Hollywood Reporter)