Már meg is van az Élősködők friss Oscar-díjas rendezőjének következő projektje

A zseniális fekete komédiába oltott thriller után a dél-koreai Bong Joon-ho ismét saját hazájában forgat majd egy akcióhorrort.

Az olyan egyéb filmjeiről ismert rendezőfenomén, mint A halál jele, A gazdatest, a Snowpiercer vagy az Okja, nem teketóriázik, és pár nappal az Oscar-gála után (ahol négy díjat is nyert az általa írt és rendezett Élősködők) már közelgő terveiről nyilatkozik. A művész ráadásul két projekten is dolgozik: ezek közül az egyik egy akcióhorror, a másik pedig egy filmdráma – azt még nem tudni, melyik fog közülük hamarabb megvalósulni.

„Nekem dolgoznom kell. Hiszen ez a munkám. Szóval

ahogy dolgoztam az elmúlt húsz évben, tekintet nélkül arra, hogy mi történt Cannes-ban vagy az Oscar-díjátadón, úgy most is folytatom a munkát

azon a két projekten, amiket már elkezdtem. Ez mit sem változott a díjak miatt. Az egyik egy koreai, a másik egy angol mozi” – nyilatkozta a rendező.

Forrás: Albert L. Ortega / Getty Images

 

A direktor sajnos most ennél többet nem árult el a terveiről, de szerencsére korábban, még novemberben már nyilatkozott a szóban forgó projektekről. „Jelenleg két különböző projekten dolgozom. Az egyik koreaiul, a másik angolul beszélő lesz. Mindkettő viszonylag kis film. Olyasmi, mint az Élősködők vagy a Mother (Madeo).

A koreai Szöulban fog játszódni, horror- és akcióelemeket vonultat fel. De a filmjeim műfaját nehéz meghatározni. Az angol projekt egy filmdráma, ami egy 2016-ban valóban megtörtént eseten alapul.

Természetesen ezt még nem tudom pontosan megmondani, amíg nincs teljesen kész a forgatókönyv, de félig az Egyesült Királyságban, félig az Egyesült Államokban fog játszódni” – mondta akkor Bong, aki ezenkívül nemrégiben az Élősködők sorozatverzióját is bejelentette, amin az HBO számára fog dolgozni, Adam McKayjel karöltve.


(via Movieweb)