Már most elkezdheted nézni az új Jurassic Park-filmet!

A stúdió feltette a netre a Jurassic World: Világuralom első öt percét.

A 2015-ös Jurassic World és a 2018-as Jurassic World: Bukott birodalom folytatásaként készült Jurassic World: Világuralom bemutatójára még 2022 nyaráig várnunk kell, de a türelmetlenebb rajongók most kaptak egy kis ízelítőt. A prológusban előbb visszaugrunk 65 millió évet az időben, amikor még a dinoszauruszok uralták a bolygót, majd a jelenben azt láthatjuk, ahogy egy elszabadult T-Rex egy autósmozi közönségét kezdi terrorizálni.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Jurassic World: Világuralomban a főszerepet alakító Chris Pratt és Bryce Dallas Howard mellett visszatérnek a régi, a Jurassic Park-filmekben látott karakterek, vagyis  a káoszelmélet megszállottja, dr. Ian Malcolm (Jeff Goldblum), a paleobotanikus dr. Ellie Sattler (Laura Dern) és az őslényszakértő dr. Alan Grant (Sam Neill). A rendező ismét a Jurassic Worldöt jegyző Colin Trevorrow, aki a forgatókönyvet Emily Carmichaellel közösen jegyzi; a producer pedig maga Spielberg.



A koronavírus-járvány természetesen ezt a forgatást is megnehezítette: csak a Coviddal kapcsolatos intézkedésekre (például a 40 ezer szükséges tesztre) 6–8 millió dollárt költöttek, miközben a stábtagok és a színészek hónapokon keresztül folyamatosan szállodában éltek. Az összesen 165 millió dolláros költségvetésből készült film előkészületi munkálatait már 2019-ben elkezdték, a 2020 márciusában leállított forgatás pedig júliusban indult újra, és összesen száz napon át tartott.

A film 2022. június 9-i bemutatójáig sem maradunk dinós néznivaló nélkül,

decemberben indul ugyanis a Trevorrow által producerként jegyzett animációs széria, a Jurassic World: Krétakori tábor negyedik évada a Netflixen.

via: THR

Zúzós riffek a SZESSÖNben! A PORT.hu zenés műsorának legújabb vendége Kiss Jenő, aki testépítő körökben ismert, hiszen 1996-ban ő volt a Mr. Universe világbajnoka. Izomzatát nem a szél hordta össze, de most kiderül, mire megy a brutális erő hat vékony fémhúrral szemben.