Margaret Atwood szerint a 9/11-es terrortámadás elkövetői a Star Warsból vették az ötletet

Az írónő kijelentésétől a konteóhívők mind a tíz ujjukat megnyalják majd.

A szolgálólány meséje írónője a Variety-nek nyilatkozva azt mondta, hogy a sci-fi írók nagyon jók jövőbeli események megjóslásában. Kicsit távoli asszociációval aztán a 9/11-es terrortámadásokról beszélt, amiről azt mondta, hogy még az is lehet, hogy a George Lucas-féle, eredeti Star Wars ihlette, amiben a Halálcsillag felrobbantása volt a szereplők küldetése.

Fotó: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images

 

Az írónő egy 2000-es, A szolgálólány meséjéből készült, dán színpadi adaptációt is megemlít, amiben egy fiktív filmfelvételen robbanásokat mutatnak be. Az egyik épület pedig az ikertorony volt, amit aztán 2001-ben valóban megtámadtak. A terrortámadás után ezt a felvételt kivették a darabból.

„Hátborzongató gondolatai támadtak ettől? - kérdezte a Variety riporterét az írónő, majd megnyugtatta:

Nem A szolgálólány meséje inspirálta a 9/11-es terrortámadást. A terroristák nem az én darabomból vették az ötletet, ne aggódjon. Hanem a Star Wars-ból.”


"Emlékszik az elsőre? Két fickó belerepül valaminek a közepébe, ami felrobban? Az egyetlen különbség az, hogy a Star Wars-ban ők megmenekülnek.”


„Rögtön a támadás után (a kormány - a szerk.) egy csomó hollywoodi sci-fi írót bérelt fel, hogy mondják el, szerintük hogy folytatódnak a történések. A sci-fi írók nagyon jók ebben, hogy megjósolják a jövőt. Nem lett minden úgy, ahogy mondták, de vannak nagyon érdekes „mi lenne, ha...” elképzelések."

via IndieWire