Máris itt a titkos Szellemirtók-folytatás előzetese!

Csak egy rövidke teaser, de a rajongók odáig lesznek.

Bombaként robbant a napokban a hír, hogy közvetlen folytatás készül a nyolcvanas évekbeli Szellemirtók filmekhez – ami azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagyva a 2016-os, női szereplőkkel újraforgatott, a nézőket igencsak megosztó rebootot, az eredeti figurákkal a középpontban írnak új sztorit.

A titokban alakuló harmadik rész forgatókönyvírója és rendezője pedig nem más, mint az eredeti filmeket jegyző Jason Reitman fia, Ivan Reitman, aki korábban olyan filmeket rendezett, mint a Juno, az Egek ura vagy a Pszichoszingli, és elég mélyen benne van a Ghostbusters franchise-ban.

„Mindig is úgy tekintettem magamra mint egyes számú Szellemirtók-rajongóra, hiszen már hatévesen kint voltam a forgatáson” – nyilatkozta az alkotó.

„Ez az új film egy új fejezet lenne a franchise-ban, és nem egy reboot. Ami a nyolcvanas években megtörtént, az itt is megtörtént, ez a film a jelenben játszódik.

Még nagyon az elején vagyunk a munkának, de az biztos, hogy sok meglepetést és új szereplőt tartogatunk a közönség számára. Ismerem jól a franchise-t, mert amióta az eszemet tudom, mindig helye volt a szívemben” – tette hozzá.

Annak ellenére, hogy a munka még a kezdeti stádiumban jár, máris kihoztak a filmhez egy teasert – amiből a tényen kívül, hogy 2020 nyarán újabb folytatást kap a Szellemirtók, nem derül ki semmi, viszont nagyon hangulatos. S habár hivatalos castinghírek még nem érkeztek a projekthez, kiderült, hogy

Dan Aykroyd igazából már hónapokkal ezelőtt elárulta, hogy dolgoznak a harmadik filmen.

Még egy novemberi interjúban beszélt róla, hogy meg nem nevezett filmesek épp írják a forgatókönyvet, és a folytatásban ő is benne lesz – csak akkor valamiért erre nem kapta fel senki a fejét.


(via NME, The Hollywood Reporter)