Mark Hamill a Star Wars-ünneppel viccelődik, de gratulált a Bosszúállók kasszasikerének

Az elemzők viszont attól tartanak, a Solo-film gyér bevételére már nem lesz büszke a Disney. Star Wars-hírek a május 4-i Star Wars-napra!

Május 4. egyezményesen a Star Wars-rajongók napja, mivel a franchise kulcsmondatát, a nálunk „Az Erő legyen veled!”-nek fordított „May the Force be with you.”-t a szóviccek kedvelői már régóta így mondogatják:

Ezt a szóviccet dokumentáltan legelőször a brit Konzervatív Párt tagjai sütötték el: 1979. május 4-én, Margaret Thatcher választási győzelme után a London Evening News-ban ezzel a szalagcímmel köszöntötték az első női brit miniszterelnököt: „May the Fourth be with You, Maggie. Congratulations”.

Létezik persze egy másik eredettörténet is: eszerint egy német tévés tolmács a May the Force be with you-t féletlenül úgy fordította le németre egy George Lucas-interjú után, hogy Május 4-én találkozunk. De lényegében mindegy is, melyik az igazi eredettörténet, a Star Wars-rajongók így is, úgy is nagy örömmel öltöznek be rohamosztagosnak, Boba Fettenk és fürdőköpenyes Jedi lovagnak. És persze ilyenkor még az átlagosnál is több Csillagok háborúja-témájú cikk jelenik meg, össze is szedegettünk néhányat egy hírcsokorba.

  • A Cinema City mozihálózata az ünnepnaphoz időzítve indította el az előzetes jegyvásárlási lehetőséget az idei Star Wars-filmre, a május 26-án mozikba kerülő Solo: Egy Star Wars történetre. Reméljük, idén nem lesz annyi fennakadás és csalódott rajongó, mint 2017-ben, 2016-ban és 2015-ben, Az ébredő Erő premierévében.
  • John Boyega egyik vicces elszólásából derült ki, hogy a Star Wars IX. valószínűleg hónapokkal, de inkább évekkel később fog játszódni, mint Az utolsó Jedik eseményei. A sztár ugyanis azt nyilatkozta, nagyon várja már az idén nyáron kezdődő forgatást, de addig még meg kell növesztenie a haját! Vajon afro frizurája lesz? Vagy Jedi kontya? Boyega állítása szerint az első traileből minden ki fog derülni, vagy ha nem, hát akkor majd a 2019 decemberében mozikba kerülő Star Wars IX.-ből. (via Geektyrant)
  • Mark Hamill nemrég a Twitterén gratulált a maga és a családja nevében a Marvel stúdiónak és a Bosszúállók 4 stábjának a Végtelen háborúhoz. A film ugyanis elég masszív, 257 millió dolláros nyitóhétvégét produkált Észak-Amerikában, beelőzve ezzel Az utolsó Jediket, aminek „csak” 220 millió jött össze az első hétvégén. És mivel a Marvel-hősök egyetlen hét alatt 857 milliót szedtek össze a kasszáknál, biztosan le fogja a film körözni Az utolsó Jedik 1,332 milliárdos összbevételét. (via The Hollywood Reporter)
  • A Disney-nél valószínűleg pezsgőt bontottak a Bosszúállók jegybevétele láttán, de hónapok óta kering egy olyan pletyka, hogy a cég egyáltalán nem lesz majd ilyen boldog a Solo adatai láttán. Egyrészt a film elkészítése maga volt a káosz a rendezőcserével, másrészt már az elemzők is úgy látják, hogy dőreség volt a Disneytől pár héttel a Bosszúállók premierje után tenni egy Star Wars-filmet, ahelyett, hogy karácsonykor mutatták volna be, ahogy az elmúlt években megszokhattuk. A Lucasfilm azonban azért akarta ennyire görcsösen a május 25-i amerikai premiert, mert 1977-ben is május 25-én mutatták be a Csillagok háborúját, és a szóló Solo-film mégiscsak ennek a mozgókép-történeti mérföldkőnek az előzménytörténete lesz. (via Movieweb)
  • Mark Hamill 66 évesen is imád mókázni, trollkodni és hülyülni, miért pont a május 4-i Star Wars ünnepnappal tenne kivételt? A Twitterén napok óta ilyen üzenetek jelennek meg: