Mark Hamill hangjától te is rettegni fogsz

Ő szinkronizálta a gyilkos játékbabát a Gyerekjáték című horrorfilm remake-jében. Nézd és főleg hallgasd meg az egyperces ízelítőt!

Hamillt ugyan a legtöbben a Star Wars filmek Luke Skywalkerjeként ismerik, de a film világában ugyanolyan nagyra tartják szinkronszínészként is. Ő kölcsönözte például Joker hangját filmen (Batman: A rém álarca), tévében (Batman című animációs széria) és több videojátékban is (The Arkham sorozat).

A sztár csatlakozását a Gyerekjáték-remake-hez március végén jelentették be. Ő lesz tehát a hangja annak a gyilkos játékbabának, amivel a mit sem sejtő egyedülálló anyuka (az új filmben Aubrey Plaza) meglepi kisfiát. Azt azonban nem tudni, hogy Hamill saját testi valójában is megjelenik-e a műben mint Charles Lee Ray, a sorozatgyilkos, akinek a lelke beleköltözött a Chucky babába (az eredeti, 1988-as opusban a szinkronhangot biztosító színész, Brad Dourif személyesen is megjelent az elején a gyilkos szerepében).

A most nyilvánosságra hozott egyperces klipben azt láthatjuk, hogy Chucky szívatja gazdáját, Andyt, aki egy baseballütővel próbálja megcsapni a bujkáló babát – mindhiába. Mark Hamill egyébként meglepő módon nem egy CGI figurának fogja kölcsönözni a hangját, hanem egy kézzel fogható játékbabának.

„Nagyrészt azért kaptuk meg a Chucky jogait, mert ígéretet tettünk rá,

hogy a legtöbbször, amikor a baba megjelenik, animatronicsot fogunk használni – mesélte David Katzenberg producer, arra az eljárásra utalva, amikor kábelek és beépített motor segítségével mozgatnak egy élethű bábut a CGI használata helyett. A Gyerekátékot június 27-én mutatják be a magyar mozik.


(via The Hollywood Reporter)