Mark Hamill tényleg elsírta magát Az utolsó Jedik forgatásán

A megható pillanat az R2D2-vel közös jelenete felvételekor történt. Star Wars-hírek.

Ha minden igaz, március 27-én már megjelent bluray lemezen Az utolsó Jedik, többek között olyan extrákkal, mint a kivágott jelenetek (amikről természetesen mi is írtunk itt a Port.hun). Így hát nem véletlen, hogy a napokban minden korábbinál több Star Wars-filmekkel kapcsolatos hír és érdekesség látott napvilágot. Ezekből gyűjtöttük most össze a legizgalmasabbakat.

  • Két hete már bejárta a netet egy szívmelengető Mark Hamill-videó: a 66 éves színész Az utolsó Jedik forgatásán teljesen elérzékenyült, amikor meglátta, hogy ezúttal is ugyanaz a bábos, Frank Oz fogja mozgatni Yoda figuráját (és kölcsönzi a hangját), aki A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér idején. Most egy hasonló videó bukkant fel, és aligha akad majd olyan Csillagok háborúja-rajongó, aki ne fátyolos tekintettel nézné végig, ahogy Hamill elpityeredik a Star Wars 8 forgatásán, annál a jelenetnél, amikor idős mesterként R2D2-vel kénytelen végignézni a Jedi templom pusztulását. Nagy szíve van ennek a Mark Hamillnak, aki a lelkiismeretes munkájával, no meg persze a rengeteg interjújával és mókázásával egymaga elvitte a hátán a Star Wars-saga eddigi legmegosztóbb filmjét, úgyhogy nagy kérdés, mihez kezd majd a Disney most, hogy Luke-ot kiírták az új filmekből. (via Theholofeed.net)
  • Kijött egy kevésbé izgalmas werkvideó az új trilógia ewokjairól, vagyis az Ahch-To bolygó sziklaszigetén lakó porgokól, akiket legalább annyian gyűlölnek, mint ahányan szeretnek. (via Entertainment Tonight)
  • Mark Hamill nemrég az IGN-nek mesélt arról, hogy George Lucas anno teljesen máshogy képzelte el a Star Wars 7-8-9-et, mint amilyen végül a Disney új filmjei lettek. A sztár szerint Lucasnak már A Jedi visszatér előtt is volt egy 12 oldalas sztorivázlata, amiben az idős Luke például nem halt volna meg a 8. részben, sőt, megtanította volna Leiát az Erő használatára a Star Wars 9-ben (az idős Luke mester filmjéről egyébként Hamill előszeretettel mesélt már a '80-as években adott interjúiban is)! Csakhogy Lucas az előzményfilmeket ért rajongói támadások miatt inkább letett az újabb mozitrilógiáról, és eladott mindent a Disney-nek. Ahol Hamill szerint sajnos nincsen egy átfogó George Lucas-i vízió, helyette minden rendező a saját kénye-kedve szerint ugráltatja őket, mint valami életnagyságú Star Wars-akciófigurákat.
  • A Vulture magazinnak egy magát megnevezni nem kívánó Solo-stábtag mesélt arról, mennyire nehézkes volt Han szólófilmjének forgatása. Alden Ehrenreich állítólag tényleg nem volt jó választás a főszerepre, mert csapnivalóan utánozta Harrison Ford manírjait – ami tényleg elég rosszul hangzik, mivel gyerekkorunk kedvenc akciósztárja sem egy brit Shakespeare-színész, lényegében csak két arca van: amikor csibészesen mosolyog, meg amikor nem. A névtelen forrás szerint valóban igazak voltak a korábbi pletykák, a kirúgott Christopher Miller és Phil Lord tényleg elég gyenge kezű, bizonytalan rendezőpáros volt. Nagyon nehezen bírták a Lucasfilm főnöksége felől érkező nyomást, és előfordult, hogy huszonötször álltak neki egy jelenet felvételének, amit végül a rendezőasszisztensnek kellett befejeznie. A stáb végül igazi felüdülésként élte meg a rendezőveterán Ron Howard érkezését, aki a profizmusával sokkal gördülékenyebben tudott dolgozni abból a forgatókönyvből, amivel Miller és Lord nem boldogult.
  • Kiderült, milyen lett volna eredetileg Az utolsó Jedik nyitójelenete: nagyjából olyan burleszkszerű, mint az Alien 4-é volt a duplaállkapcsos bogárral, amit szétnyomott egy melós. Itt lehet megnézni.
  • Végezetül íme egy humoros videó, ami részletesen elmagyarázza, miért lett Az utolsó Jedik a legjobb helyett inkább a legrosszabb Star Wars-film. (via Movieweb)