Mark Hamillt már nem érdekli, benne lesz-e a Star Wars 9-ben

De engedélyt adott arra, hogy CGI Luke akkor is lehet a filmekben, ha ő már halott lesz. Íme az elmúlt napok legfontosabb Csillagok háborúja-hírei.

Hónapok teltek már el Az utolsó Jedik premierje óta, mégis annyi hír, pletyka és érdekesség jelenik meg naponta Csillagok háborúja-fronton, hogy csak kapkodjuk a fejünket. De nem csoda a nagy hype, hiszen májusban mozikba kerül az idei Star Wars-film, a Solo. Lássuk, mi minden látott napvilágot a két filmmel kapcsolatban az elmúlt napokban!

  • Mark Hamillt már egyáltalán nem érdekli, hogy a Star Wars IX-ben Luke visszatér-e Erő-szellemként úgy, ahogyan a korábbi filmekben Obi-Wan és Yoda. „Már nem érdekelnek ezek a dolgok. Han Solo halott, Luke halott. Nem lehet már újra összehozni a régi bandát úgy, ahogyan azt mindenki szeretnék. Ahelyett, hogy sajnálnám, hogy nem lehetünk már többet vele [a 2016-ban elhunyt Carrie Fsiherrel], inkább hálás vagyok az együtt eltöltött időért” – mondta a 66 vées színés az ABC News-nak adott interjújában. Azt tehát egyelőre nem tudni, J. J. Abramsnek mik a tervei Luke-kal a Star Wars IX-ben, de az biztos, hogy a filmet idén nyáron elkezdik forgatni. (via Movieweb)
  • Egy másik interjúban Mark Hamill arról beszélt, hogy zöld utat adott a Lucasfilmnek: nyugodtan csinálhatnak digitális Luke-ot a következő évtizedek Star Wars-filmjeiben, akkor is, ha ő már esetleg azokat nem éli meg. Hasonló CGI-eljárással keltették egyébként életre a Zsivány Egyesben Tarkint és a fiatal Leia hercegnőt. Volt is belőle vita, hogy etikus-e az ilyesmi, és fel lehet-e, fel kell-e támasztani Tarkint Peter Cushing halála után 20 évvel. Az biztos, hogy Carrie Fisher 2016-os halála után Leia hercegnőt már nem fogják belerakni digitálisan életre keltve a mozifilmekbe, Mark Hamill viszont egyeztetett a témáról a családjával, és belement abba, hogy Luke visszatérhessen úgy is a Star Warsba, hogy az őt alakító színész már nem él. Ráadásul Hamill egy fiatal Luke-ról szóló Star Wars-történetet sem tartana ördögtől valónak, szerinte A szoba fiatal sztárja, Jacob Tremblay tökéletes is a szerepre, csak még pár évet idősödnie kell hozzá. (via Radiotimes.com)
  • Egy radikális, 5000 fős geek csoport a Fekete Párduc és Az utolsó Jedik korábbi bojkottja után azt helyezte kilátásba, hogy a hamarosan mozikba kerülő Solót (valamint a Bosszúállók 3-at) is elárasztja majd negatív nézői kritikákkal a Rotten Tomatoes-on. A magukat Zack Snyder és a DC filmuniverzum fanatikus rajongóinak valló, Disney-gyűlölő csoport állítólag azért csinálja ezt az egészet, mert szerintük a Disneynél csupa idióta ül, akik nem tudnak jól gazdálkodni a hozzájuk került, kincset érő franchise-okkal, és el kéne végre tűnniük a süllyesztőben. Ehhez képest Az ébredő Erő 2,2 milliárd dollárt kaszált, Az utolsó Jedik 1,332 milliárdnál tart, és a Marvel szuperhősfilmjei között is igen ritka madár az olyan, amelyik nem tud 1 milliárdos bevételt termelni a mozikban. (via Movieweb)
  • Kijött egy rakás új jelenetfotó a Solóhoz, többek között egy új szereplővel és egy vagányul beállított Millennium Falcon-képpel. Itt lehet böngészgetni. (via Geektyrant)
  • A Lego idén egy olyan Millennium Falcont ad ki a Solo-filmhez időzítve, amelynek az elején még nincs ott a jellegzetes, U-alakú vájat. A készlet 1400 darabos lesz, de nagy kérdés, hogy vajon lesz-olyan népszerű ez a hajó, mint a klasszikus kinézetű Falcon a régi trilógiából? (via Geektyrant
  • Érdekes bakit vettek észre a rajongók Az utolsó Jedik látványos fénykard-párbajában: Snoke fővezér vörös gárdistáinak egyike ugyanis a jelek szerint simán hátba döfhette volna a harcban Rey-t, hiszen a bal kezében is volt egy fegyver, de a lány csak a jobbal leadott támadást hárította. (via Geektyrant)