Martin Scorsese az Élősködőket sokkal jobban szereti, mint a Marvelt

A veterán rendező elismerő levelet küldött a dél-koreai Bong Joon-Hónak, akinek zseniális filmje nemrégiben négy Oscar-díjat nyert.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Élősködők elvitte a legjobb film, a legjobb eredeti forgatókönyv, a legjobb rendező és a legjobb nemzetközi film trófeáját is a gálán. De a rendező számára talán még ennél is nagyobb elismerés, hogy – ahogy arról nemrégiben egy dél-koreai sajtótájékoztatón beszámolt – gratuláló levelet kapott Martin Scorsesétől.

„Ma reggel levelet kaptam Martin Scorsesétől. Nem mondhatom el, miről szól, mert személyes. De a vége felé ezt írja:

»Ezt jól csináltad. Most megpihenhetsz. De ne pihenj túl sokat!«”

– mondta a dél-koreai alkotó az újságíróknak.

Forrás: Kevin Winter / Getty Images és Rachel Luna / Getty Images

 

Bong egyébként az Oscaron mondott köszönőbeszédében Scorsesét is megemlítette, mint az egyik direktort, aki nagy hatással volt rá. Még az egyik mondását is idézte („Ami a legszemélyesebb, az a legkreatívabb”), amivel álló ovációt generált a nézők körében a veterán rendező számára.

Bong Joon-Ho pedig megfogadta Scorsese tanácsát, és nem pihen sokat. Nemrégiben jelentették be az Élősködők sorozatverzióját, amit az HBO-nak készít Adam McKayjel, ezenkívül hamarosan két nagyjátékfilmes projekten is elkezd dolgozni: az egyik egy dél-koreai akcióhorror lesz, a másik pedig egy angol nyelvű filmdráma.


(via IndieWire)