Martin Scorsese ismét DiCaprióval forgat

Hatodjára dolgoznak együtt, ezúttal az Amerikai Egyesüt Államok 26. elnökének, Theodore Roosevelt életéről szóló filmben.

Scorsese nagyon pörög: most forgatja a Netflixnek a 100 millió dolláros költségvetésű The Irishmant, de máris a következő filmjét készíti elő, és ahogy jelenleg Robert De Niróval, Harvey Keitellel és a nyugdíjas éveit töltő, visszavonult Joe Pescivel (no meg most először Al Pacinóval) dolgozik, a Roosevelt címszerepét is egy bejáratott színésze, Leonardo DiCaprio alakítja.

Scorsese és DiCaprio hatodik közös munkája lesz a béke Nobel-díjas Theodore Roosevelt életéről szóló film. A Wikipedia ezt írja az USA 26. elnökéről: "1901-ben az USA alelnöke, majd W. McKinley elnök meggyilkolása után, 1901. szeptember 14-től az Egyesült Államok elnöke. 1902-ben a Square Deal („becsületes játszma”) elnevezésű programjában 44 eljárást indított a nagy trösztök ellen. Elnöksége alatt szabályozta a vasutak és az élelmiszeripar működését, jelentős eredményeket ért el a nemzeti parkok, vadrezervátumok számának növelésében, valamint az öntözés és fásítás területén. Külpolitikájában újraértelmezte a Monroe-elvet, ennek következményeként az Egyesült Államok katonailag is beavatkozott a latin-amerikai konfliktusokba. Az úgynevezett „furkósbot politiká”-t alkalmazva kapta meg az USA a Panama-csatorna használati jogát is. 1904-ben történt újraválasztása után közreműködésével jött létre 1906-ban az orosz–japán háborút lezáró portsmouthi-béke, amiért Nobel-békedíjat kapott. 1910 áprilisában tett utazása során néhány napot Magyarországon is eltöltött (első Magyarországra látogató amerikai elnökként)."

Néhány napja egyébként kijött néhány fotó a The Irishman forgatásáról - iszonyú jó ismét együtt látni a legendákat!