Mától nem hiszünk a monogámiában

Új, határozottan pikáns trailer érkezett Nagypál Orsi Nyitva című szexkomédiájához.

2018. október 18-án kerül mozikba Nagypál Orsi (Terápia, Tóth János, Csak színház és más semmi) első nagyjátékfilmje, a Nyitva. A vidám szexkomédia egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni (Radnay Csilla) és Bálint (Kovács Lehel) történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan felkínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve...

Forrás: Piti Marcell / Megafilm

 

A film kendőzetlen őszinteséggel és fanyar humorral igyekszik feltérképezni a párkapcsolatok buktatóit, mindezt női szemszögből, kitérve a nők szexualitását övező társadalmi konvenciókra, és tükröt tartva az ezzel kapcsolatos kettős mérce elé. A szókimondó, pörgő ritmusú, tabudöntögető vígjátékban Radnay és Kovács mellett olyan színészek szerepelnek, mint Jordán Adél, Péterfy Bori, Ötvös András, Lénárdt Laura vagy Brasch Bence.

„Olyan filmet szerettem volna csinálni, ami szórakoztató, amin sokat lehet nevetni, de a film végére el is gondolkodtatja a nézőt. Fanni és Bálint hétköznapi, szerethető hősök, a problémáik sokunk számára átélhetőek, hiszen mindannyian voltunk már párkapcsolatban, vagy épp vágyunk erre” – vallja filmjéről a rendező.

„Miért ennyire fontos nekünk a hűség, mi számít megcsalásnak, hogyan beszéljünk a vágyainkról,

mik az elvárásaink egy 50-60 évre szóló párkapcsolatban, tudunk-e szembenézni a saját tökéletlenségünkkel? A film ezeket a néha igencsak kényes és kínos kérdéseket feszegeti, humorral oldva az ezekből adódó feszültséget” – tette hozzá Nagypál.

Az új trailer pedig nem árul zsákbamacskát: rögtön egy olyan jelenettel kezdődik, amelyben a férfi főhős rajta kapja szerelmét, ahogy az a zuhany alatt maszturbál. De nagyon ütős az a rész is, amikor Péterfy Bori karaktere lazán kijelenti, hogy ő a maga részéről nem hisz a monogámiában. Az előzetes pedig igen szemléletesen mutatja be, hogy erről a főhősök maguk is milyen nagy erőkkel igyekeznek leszokni...


(via Megafilm)