Matt Damon és Ethan Hawke is csatlakozik a Marvel-univerzumhoz

Damon a következő Thorban, Hawke a Moon Knightban játszik majd – ráadásul az utóbbit Budapesten forgatják.

Matt Damon egy vicces cameo erejéig már bekukkantott a Marvel-univerzumba: a Thor: Ragnarökben egy bénácska asgardi színjátszócsoport tagjaként Lokit alakította (Odin Sam Neill volt). Most azonban úgy tűnik, egy nagyobb szerepben más karakter bőrébe bújik majd a 2022-ben érkező Thor: Love and Thunder című folytatásban, amelyet szintén Taika Waititi rendez.

A színész már megérkezett családjával Sydnybe, ahol egyelőre a kötelező karanténidőszakot töltik.

Tavaly a Disney bejelentett egy tucatnyi, az MCU-hoz (Marvel Cinematic Universe) kapcsolódó sorozatot, amelyek mind saját streamingszolgáltatóján, a Disney+-on debütálnak. A Wanda/Vision a múlt héten indult, a következő, márciusban Sólyom és Bucky Barnes buddy movie-ba oltott kalandja debütál. Ethan Hawke a legkorábban jövőre érkező Moon Knighthoz csatlakozott, ő fogja alakítani a címszereplő (Oscar Isaac) ellenlábasát.

Moon Knight (Holdlovag) kevésbé ismert figura a haza képregényolvasók előtt: nagyon-nagyon leegyszerűsítve a Marvel Batmanjének is nevezik, mivel szintén gazdag, bűnüldözési módszereit tekintve olykor elég ellentmondásos figura, és alteregói vannak, csak míg Batmannek egy, azaz Bruce Wayne, Holdlovagnak négy civil arca is van. A képregény hangulata is elég komor.

A karakter 1975 augusztusában tűnt fel először a Werewolf by Night című sorozat 32. számában. Doug Munch író és Don Perlin rajzoló először csupán egylövetűnek szánták, a főszereplő farkasember aktuális ellenségének, de megjelenését olyan jól fogadták, hogy a későbbiekben – bár egy ideig saját címet nem kapott – önálló sorozatban is megismerhettük ezt a rejtélyes figurát. Marc Spector egykori tengerészgyalogost egy zsoldosvezér a sivatag közepén hagyja meghalni, ám Khonszu, az egyiptomi holdisten új életet ad neki. 

A Disney sorozatát legkorábban valamikor 2022-ben nézhetjük, ám ami nekünk, magyaroknak most érdekesebb, hogy a közeljövőben kezdik a forgatást Budapesten.

(Forrás: Uproxx)