Maximum 99 néző ülhet be egy filmre a Cinema City mozikban

A koronavírus miatt bejelentett veszélyhelyzet miatt létszámkorlátozást vezetett be az ország legnagyobb mozilánca.

Március 11-én, szerda délután a magyar kormány bejelentette a koronavírus miatti veszélyhelyzetet, melynek értelmében nem lehet megtartani a 100 főnél nagyobb beltéri illetve az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket. A színházi előadások, a mozik, kiállítóhelyek és a fesztiválközpontok is mind érintettek ebben a helyzetben. A Cinema City mozihálózat csütörtök délelőtt közleményt adott ki: létszámkorlátozás mellett továbbra is nyitva tartanak, az alábbiak szerint:

A magyar egészségügyi hatóságok és kormányzat által előírtakkal összhangban (41/2020. (III.11.) Kormányrendelet 4.§ d) pont) a mozi létszámkorlátozás mellett továbbra is nyitva tart. Egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet. A mozihálózat weboldalán egy előadásra bármelyik helyre szabadon foglalható vagy vásárolható mozijegy a fenti létszámkorlátozással.

A Cinema City a közleményében kihangsúlyozta: már korábban is bevezettek a vírus terjedését visszaszorító intézkedéseket. Mindegyik fővárosi és vidéki mozi termeit, közösségi tereit és közösen használt helységeit rendszeresen fertőtlenítik, folyamatosan tisztítják a gyakran használt felületeket, folyamatosan figyelik a híreket és megteszik a hatóságok által továbbiakban előírt lépéseket, mindenkit megkérnek a rendszeres és alapos kézmosás betartására, melyhez a mozik mosdójában is rendelkezésre áll minden eszköz.

A Cinema City hálózat mellett a többi fővárosi és vidéki mozi is közzétette a veszélyhelyzet kihirdetése utáni protokollját:

  • A Pólus Mozi gondoskodik arról, hogy egy előadáson, egy moziteremben 100 főnél több látogató ne tartózkodjon.
  • A Corvin Mozi honlapján nincsenek jelenleg vetített filmek, és a heti bontás sem elérhető.
  • A Bem Mozi továbbra is nyitva tart és megtartja a meghirdetett vetítéseket, mivel egyetlen termük befogadóképessége nem haladja meg a 100 főt.
  • Az Urániában a csütörtöki vetítések elmaradtak, a jegypénztára zárva tart. A további műsorváltozásról a honlapjukon értesítik majd a látogatókat.
  • A kiskunhalasi filmszínházban ritkítják az előadásokat, korlátozzák a nézőszámot, és időzítik a filmeket, hogy a közönség ne találkozhasson a másik vetítés közönségével.