Még 10 ostoba döntés a hollywoodi filmekben

Ezért ne nyúlj dinóbébihez, ne menj vissza az órádért és ne csókolj meg egy zombivírus-fertőzöttet.

Pár hete már foglalkoztunk azokkal a filmekkel, amelyekben a szereplők komoly böszmeségeket követnek el, de a lista a végtelenségig folytatható. Íme még 10 kirívó eset.


Szemberepülés a szörnnyel a Cloverfieldben

"Azt hiszem, elkapták."

A buta döntés: A pilóta, aki az utolsó, New York városát elhagyó helikoptert vezeti az óriásszörny támadása közepette, úgy dönt, hogy egyenesen az említett óriásszörny irányába repül. A helikoptert természetesen lecsapja a szörny, mint egy legyet.

Ha okosabb lett volna: Igazán megpróbálhatott volna egy másik irányba repülni. Mondjuk abba, ahol nem a várost elpusztító szörny tombol.


Öntökönszúrás az Aranyszemben

"Angliáért, James."

A buta döntés: Alec Trevelyan (Sean Bean) mesterterve, hogy feltöri a Bank of England-et, ellopja az összes pénzt, majd az Aranyszem műhold segítségével megküldi Londont egy kis elektromágneses impulzussal, ami kitöröl minden pénzügyi nyilvántartást, és ezzel káoszba taszítja az országot. Briliáns húzás, nem? Nem. Alec ugyanis annak a nemzetnek a valutájában kapja meg a gonoszkodásáért járó fizetséget, amelynek a gazdaságát épp most semmisítette meg.

Ha okosabb lett volna: Alecnek dollárban kellett volna a gázsit kérnie. Vagy dinárban. De még a svájci frank is jobb lett volna, mint a font.

Púposdiszkrimináció a 300-ban

"Gondolj az embereidre! Könyörgöm."

A buta döntés: Leonidász túlságosan aggódik csapatai falanxalakzatának védelméért, és ezért nem engedi meg a száműzött púpos Ephialtésznek, hogy csatlakozzon hozzájuk, mert nem tud pajzsot tartani. Ezzel megtagadja tőle az esélyt, hogy csatában mossa tisztára apja nevét.  A feldúlt Ephialtész azonnal a perzsákhoz szalad, és átadja nekik Spárta legyőzésének titkát.

Ha okosabb lett volna: Leonidasz feleslegesen kockáztatta meg Ephialtész haragját, egyszerűen hagynia kellett volna, hogy az alakzat mögött masírozzon velük.

Szellemidézés a Temetetlen múltban

"Valami történik a házunkban."

A buta döntés: Miután Claire-nek feltűnik, hogy a szomszéd házaspárnak elég viharos a kapcsolata, és látja, hogy később milyen hátborzongató dolgok történnek, arra a következtetésre jut, hogy a szomszédja meggyilkolta a feleségét.

És mit lép erre? Szeánszot tart, hogy kommunikáljon a szellemmel.

Ha okosabb lett volna: Miért nem kérdezte meg a férjet? Vagy esetleg fel is hívhatta volna a hatóságokat, hogy kifejtse nekik az elméletét. Nagyjából bármelyik lehetőség jobb, mint megidézni egy szellemet, aki frászt hoz rád.


Időhúzás a Ponyvaregényben

Forrás: SPI

"Az ötödikben lefekszem."

A buta döntés: Miután megnyert egy megbundázott boxmeccset, Butch sikeresen elmenekül... majd úgy dönt, hogy visszatér a lakására, hogy magához vegye a kedvenc óráját, jól tudva, hogy Marsellus emberei már várják. Ezt még meg lehet magyarázni azzal, hogy érzelmileg tényleg nagyon sokat jelent neki az óra, de utána még elidőzik a lakásban, és elkezd kajálgatni is.

Ha okosabb lett volna: Igaz, hogy Butch végül megússza a dolgot, de ha nem ilyen nyugisan intézi a dolgait, sokkal kevesebb gyilkosságot kellett volna elkövetnie.

Béna bújócska A Sith-ek bosszújában

"Maradt benne jó. Tudom, hogy van... még mindig..."

A buta döntés: Obi-Wannak volt pár megkérdőjelezhető húzása, de a legnagyobb böszmeség az volt, hogy Luke Skywalkert a családjával együtt azon a bolygón rejtette el, ahol az apja felnőtt, anélkül hogy legalább a nevét megváltoztatta volna.

Ha okosabb lett volna: Ennél bármi jobb lett volna. Obi-Wan egyértelmű kedvence, Leia például hercegnő lehetett.


Félmunka A Sith-ek bosszújában

Forrás: InterCom

"Cserben hagytalak, Anakin."

A buta döntés: Miután rájött, hogy Anakinból áruló lett, Obi-Wan ádáz párbajt vív egykori padawanjával. A küzdelem mégse életre-halálra folyik, mert miután levágja Anakin lábait és egyik karját, otthagyja agonizálni egy vulkán tüzes gödrében, mint aki jól végezte dolgát.

Ha okosabb lett volna: Obi-Wan sok bajtól megkímélt volna mindenkit, ha még egyszer előveszi a fénykardját, és befejezi, amit elkezdett.


Rossz időzítés a Terminátor 2: Az ítélet napjában

"Hasta la vista, baby."

A buta döntés: A Skynet első kísérlete, hogy elpusztítsa Sarah Connort és meg nem született fiát, kudarcba fulladt. A második részben természetesen újra megpróbálják, csakhogy Connor és gyermeke már fel vannak erre készülve.

Ha okosabb lett volna: Miért nem küldték a T-1000-est még hátrébb az időben, hogy a gyökerénél irtsák ki a családi vonalat? Mondjuk valamikor a polgárháború idején.

Elbaltázott dínómentés Az elveszett világ: Jurassic Parkban

"Csak kövesse a sikolyokat."

A buta döntés: Megsajnálva egy szegény, törött lábú T-Rex bébit, Nick és Sarah visszaviszik a dínót a táborba, hogy meggyógyítsák. De nem gondoltak a T-Rex anyukára, aki keresi a kicsinyét, és gyorsan meg is találja – és közben rengeteg emberrel végez.

Ha okosabbak lettek volna: Békén kellett volna hagyni a kis dínót, bármilyen cuki is. Vagy, ha ragaszkodnak ahhoz, hogy segítsenek rajta, akkor inkább a helyszínen kellett volna kezelni, ahelyett hogy mindenki mást is veszélybe sodorjanak.

A halál csókja a 28 héttel később-ben

"Vörös kódot hallottam, vagy kezdek begolyózni?"

A buta döntés: Don első körben megúszta a Nagy-Britanniát megtizedelő zombivírust, de a túlélők bűntudata gyötörte, mert magára hagyta a feleségét, Alice-t, amikor a fertőzöttek sarokba szorították. Amikor pedig újra találkoznak, Don jó ötletnek tartja, hogy csókkal köszöntse a fertőzésgyanús nőt, megfertőzve így saját magát is.

Ha okosabb lett volna: Lehetett volna egy kicsit több önuralma.

Via: Gamesradar