Még be sem mutatták a Ragyogás 2-t, máris dolgoznak a folytatásán!

Mike Flanagan rendező már most elkezdte egyeztetni Stephen Kinggel az Álom doktor 2 történetét.

Magyarországon ma, az Egyesült Államokban viszont majd csak pénteken kerül mozikba a Ragyogás régóta várt folytatása, az Álom doktor, amiben Ewan McGregor alakítja az időközben felőptt Danny Torrance-t. Ehhez képest a rendező, Mike Flanagan már a filmek alapjául szolgáló eredeti regények szerzőjével, Stephen Kinggel egyeztet arról, mi minden lehetne benne egy Álom doktor 2-ben (avagy: Ragyogás 3-ban)!

A rendező a CinemaBlend interjújában lebegtette meg a folytatást:

Intenzíven tárgyalunk arról, mi legyen a következő lépés, és már vannak nagyszerű ötleteink is, de erről még nem szabad beszélnem. De tényleg nagyon jó lesz! Igencsak várom már, hogy hamarosan megint lehetőséget kapjak arra, hogy egy nagyon jót játsszak a homokozóban. Gyerekkora óta az volt az álmom volt, hogy megfilmesíthessek egy Stephen King-könyvet, és ő most másodjára is megengedi, hogy játssza homokozójában. Félelmetesen jó lenne, ha újra megtehetném.

Stephen King látványos optimizmusa persze nem meglepő, hiszen annak idején nagyon utálta Stanley Kubrick Ragyogását (olyannyira, hogy 1997-ben egy tévésorozatban megcsinálta inkább a saját verzióját). Most viszont ő maga mondta el, mennyire elégedett a Mike Flanagan-féle adaptációval és a könyvéhez való hozzáállással:

Nagyon-nagyon óvatosan olvastam el a forgatókönyvét. Nyilvánvalóan azt akartam, hogy jó legyen a folytatás, hiszen az emberek ismerik a Ragyogás című regényt, és jól tudtam, hogy ezt most nem tolhatják el! Tetszett [Flanagan] összes korábbi filmje, de alaposan átolvastam az Álom doktor szkriptjét. Végül azt mondtam magamnak: ebben mindent jóvá tettek, amit annak idején nem szeretem a Ragyogás Kubrick-féle verziójában.

Az Álom doktorban tehát a kisfiú, aki túlélte mindazt, amit apja művelt vele és családjával a magányos Szépkilátás Hotelben, felnőtt. Az egykori traumák azonban nem múltak le. Miután Danny Torrance nagy nehezen kiverekszi magát az alkoholizmusból, egy hospice-házban talál munkát, ahol halálukra váló ápoltjai Álom doktornak becézik. Danny tudja magáról, hogy különleges erők laknak benne. És ezek akkor támadnak fel, amikor találkozik egy lánnyal, aki az övéhez hasonló képességgel rendelkezik, csak sokkal erősebbel. És a régi szellemek visszatérnek... (via NME.com)