Még Christian Bale üvegszeme is kiesik, olyan jó lesz ez a film

Kijött egy előzetes az Amerikai botrány rendezője, David O. Russell elképesztő sztárparádéval forgatott új fekete komédiájához.

Az Amszterdam című történelmi drámát november 3-án mutatják be a magyar mozik – de a most nyilvánosságra hozott trailer alapján úgy sejtjük, annyira lesz csak történelmi, amennyire a rendező Amerikai botrány című remeke az volt (ahogy az előzetesben is írják: „néhány dolog valóban megtörtént belőle”), és annyira lesz dráma, hogy semennyire.

A lendületes és már önmagában vicces kedvcsinálóból nem tudjuk meg, melyik történelmi eseményt dolgozza fel a film (vagy kapcsolódik hozzá minimálisan), de annyi biztos, hogy a harmincas években járunk, és a visszaemlékezésekből az derül ki, hogy még évekkel korábban (az I. világháborúban?) véd- és dacszövetséget kötött két katona (Christian Bale és John David Washington karakterei) és egy nővér (Margot Robbie), akik megfogadták, hogy örök barátok lesznek, és mindenáron megvédik egymást.


Erre a sztori szerint sor is kerül, mivel úgy tűnik, valahogy belekeveredtek egy gyilkossági ügybe, és hiába csak szemtanúk, nem pedig elkövetők, mindenki őket gyanúsítja, ezért arra kényszerülnek, hogy saját maguk próbálják kinyomozni, ki az igazi tettes. Mindebben a trailer alapján segítségükre lesz Chris Rock figurája (aki az elején nagyon viccesen veti fel, hogy valamit kezdeniük kéne azzal a helyzettel, hogy itt van egy halott fehér férfi egy dobozban – még csak nem is ládában, hiszen fedele sincs, és elég nyilvánvaló, hogy ki fog emiatt bajba kerülni) és Robert De Niro is, aki a halott férfi barátját játssza.

További sztárok, akik kisebb-nagyobb szerepben felbukkannak még az Amszterdamban:

Rami Malek, Anya Taylor-Joy, Taylor Swift, Alessandro Nivola, Andrea Riseborough, Matthias Schoenaerts, Michael Shannon, Mike Myers, Timothy Olyphant és Zoe Saldaña.

Mi már nagyon várjuk a filmet, hiszen ennyi alapján legalább olyan jó mókának ígérkezik, mint amilyen anno az Amerikai botrány volt (és hát a rendező egyéb művei is – például a The Fighter – A harcos vagy a Napos oldal – elég jó referenciát jelentenek)!


(via Variety)