Meg fogsz lepődni az új The Batman és a Hetedik egymás mellé rakott képkockáin

Egy rajongó megdöbbentő párhuzamokat vélt felfedezni a Robert Pattinson-féle készülő szuperhősfilm nemrégiben nyilvánosságra hozott előzetese és az 1995-ös thriller, a Hetedik között.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Warner egy hete mutatta be a Matt Reeves rendezésében Robert Pattinson főszereplésével készülő The Batman első előzetesét, amelyben a sztár a The Cure Robert Smith-ére és A hollóban szereplő Brandon Lee-re emlékeztető gót ikonként pózol.

A kétperces teaser annyira lázba hozta a rajongókat, hogy két rejtélyt is megfejtettek belőle: hogy ki az a felismerhetetlen színész, aki a trailer 1 perc 18. másodpercénél az esőben ázik (a Pingvint alakító, tényleg felismerhetetlenre maszkírozott Colin Farrell), illetve egy egyetlen másodpercre felvillanó titkosírást, ami a Paul Dano alakította Rébusz által Batmannek küldött üdvözlőkártyán olvasható.

Azóta a szemfüles rajongók még jobban beleásták magukat a kétperces videó világába, hogy minél több dolgot kiderítsenek a film sztorijáról, és eközben észrevették, hogy egyes elemei kísértetiesen emlékeztetnek David Fincher 1995-ös zseniális thrillerére, a Hetedikre. Egy YouTube felhasználó, Jonathan Burns pedig nem volt rest, és osztott képmezőben egymás mellé vágta a Hetedik és a The Batman előzetesének megfelelő képkockáit.

Azt maga Burns is bevallja a videó kísérőszövegében, hogy azért nem tökéletes a két alkotás egyezése, de a vágásnak köszönhetően valóban felfigyelhetünk több hasonlóságra.

Elsősorban Batman (Pattinson) és James Gordon felügyelő (Jeffrey Wright) kettősének egyes megmozdulásai emlékeztetnek a Hetedik David Millsének (Brad Pitt) és William Somersetjének (Morgan Freeman) közös jeleneteire, de a vérrel írt szavak és egyéb bizarr elemek, illetve maga az atmoszféra is ismerősek lesznek.

Matt Reeves, a The Batman rendezője nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a filmnek még csak a 30 százalékát forgatták le, szóval könnyen lehet, hogy véletlen az egész – de ugyanennyi az esély arra is, hogy az alkotó közvetlen inspirációként használta Fincher kultikus művét.


(via Movieweb)