Megérkezett a Halál a Níluson új előzetese – „terhelt” szereplőkkel

A nemierőszak-tevő és kannibál Armie Hammert csak egy villanásra láthatjuk, Kenneth Branagh Poirot-jának bajusza pedig jóval visszafogottabb, mint a Gyilkosság az Orient Expresszen című filmben látott szőrkülönlegesség.

Nem egyszerű a hollywoodi produkciók sorsa, rövid pórázon kell tartani a színészeket, nehogy olyat tegyenek, vagy mondjanak, amik nem tüntetik fel őket jó színben, vagy ha épp nettó hülyék, hát inkább tartsák magukban a véleményüket.

Számos esetet fel tudnánk sorolni a közelmúltból, amelyek egy-egy színész elbocsátásába kerültek, és nem is kell visszamennünk Kevin Spacey-ig: Gina Caranót a Disney menten kirúgta a The Mandalorian szereplőgárdájából (annak ellenére, hogy fontos szerepet szántak neki a Star Wars-franchise-ban), miután a színésznő egy Instagram-posztjában az amerikai közállapotokat a náci Németországéhoz hasonlította, a republikánus szavazók helyzetét pedig párhuzamba állította az üldözött zsidókéval.  Johnny Depptől elvették Grindelwald szerepét A legendás állatok-sorozatban, de egész Hollywood kitagadta az Amber Hearddel folytatott háborúskodása során kiderült események miatt (a volt házaspár oda-vissza ölte a másikat, de Heard karrierje fura módon nem sínylette meg a botrányt). Kenneth Branagh a 2017-es Gyilkosság az Orient Expresszen utáni, második Poirot-feldolgozásában, a Halál a Nílusonban pedig csak úgy hemzsegnek az utóbbi időben kétes hírnevet szerzett színészek.


Gal Gadot az izraeli és palesztin helyzetre vonatkozó megjegyzései keltettek visszatetszést, Armie Hammert nemi erőszakkal vádolták, továbbá kiderült róla, hogy meglehetősen vonzza a kannibalizmus gondolata, Russell Brand jobboldali összeesküvés-elméleteket vall, Letitia Wright gyakorlatilag büszkén hirdeti, hogy oltásellenes.

Depp esetével ellentétben azonban Hammert nem tudták kipurgálni a filmből, azon egyszerű okból, hogy a Poirot-t és a korábbihoz képest némileg szofisztikáltabb bajuszát játszó Branagh mellett ő a másik férfi főszereplő, bár az előzetesben azért jelzésértékű, hogy csak egy pillanatra tűnik fel. Az újraforgatás dollármilliókat, tízmilliókat emésztene fel, a színészek pedig azóta szétszéledtek, mind-mind folyamatosan dolgozik, igencsak be vannak táblázva.

A Halál a Níluson 2022. február 11-én kerül a mozikba.

(Forrás: Uproxx)

 

Pokorny Lia az I Love You Babyt énekelte a SZESSÖN próbatermében, amivel Tomi és Jancsó simán fel is vehette volna helyben megalakult zenekarukba.