Megérkezett a Sikoly 5. előzetese

A trailer nosztalgikus húrokat penget, csak okostelefonnal, és természetesen visszatér a Neve Campbell–Courteney Cox–David Arquette trió is.

Az 1996-os Sikoly nem csak Wes Craven karrierjét támasztotta fel, hanem új fejezetet nyitott a (tini)horror történelmében. Az okos, a horrorkliséket remekül kifigurázó, ugyanakkor felhasználó önreflektív film még három folytatást fialt: a második rész a folytatások szabályait dolgozta fel, a harmadik a trilógiákét (vagy horror esetében a sokadik részekét), amikor mindig kiderülnek addig nem ismert dolgok a múltból, a késői negyedik rész a remake/reboot sajátosságaival játszott – mi lesz az ötödik filmben?

A korábbi részekből három forgatókönyvét jegyző, az eredetit kitaláló Kevin Williamson ezúttal csak producerként tevékenykedett, a történetet James Vanderbilt (Az Amazonas kincse, Zodiákus, Az elnök végveszélyben, A csodálatos Pókember, A függetlenség napja: Feltámadás) és Guy Busick (Castle Rock, Aki bújt) írta. A rendezői székben a Matt Bettinelli-Olpin–Tyler Gillett páros, ők korábban Az ördög ivadékát, az Aki bújtot, illetve a V/H/S egyik kisfilmjét rendezték.

 

A Neve Campbell–Courteney Cox–David Arquette trió nélkül természetesen nincs Sikoly, mindhárman visszatérnek (utóbbi kettő azért már eléggé le van rottyanva), hozzájuk csatlakozott többek közt Jack Quaid, Jenny Ortega, Dylan Minnette és Mason Gooding. Bemutató 2022. január 14-én.