Meghalt a Csillagok háborúja Dr. Evazanja, akit 12 csillagrendszerből tiltottak ki

Alfie Curtis 87 éves volt. Mark Hamill meleg szavakkal búcsúzott tőle.

Szinte napra pontosan egy évvel azután, hogy meghalt a Leia Hercegnőt alakító Carrie Fisher, újabb Star Wars-szereplőt gyászolnak a világ filmrajongói: 87 évesen elhunyt Alfie Curtis, az 1977-es Csillagok háborúja Dr. Evazanja - írja a Movieweb.

Dr. Cornelius Evazant aligha kell a Star Wars-rajongóknak bemutatni: ő volt az, aki az 1977-es Csillagok háborúja kultikus kantinjelenetében a cimborájával, Ponda Babával belekötött a pultnál Luke-ba. Csak mivel a farmerfiú a gülüszemű űrlény egyetlen szavát sem értette, a 12 rendszerből kitiltott, rosszarcú doktor fordította le a gorombaságait, majd ellökte Luke-ot. Ponda Baba is fegyvert rántott, erre válaszolt az Ben Kenobi azzal, hogy lecsapta az űrlény karját (a két karakter tavaly feltűnt a Zsivány Egyesben is, de ott már Michael Smiley alakította a doktort).

Alfie Curtis halálának pontos oka egyelőre nem ismert. A hírt a színész szomszédja, Richard Daley osztotta meg Mark Hamill-lal a Twitteren. A férfi szerint az idős Curtis mindig nagy tisztelettel és szeretettel beszélt Mark Hamillról, gyakran felemlegette a legendás kocsmajelenetüket, és mindig szívesen mesélt érdekességeket a 40 évvel ezelőtti angliai Star Wars-forgatásról.

Curtis 1930-ban született Londonban. Színészi karrierje csak a '70-es években indult be, de a Csillagok háborúja után szerepelt többek között David Lynch kultikus Elefántemberében, és több brit tévésorozatban is. Halálhírét Mark Hamill is megosztotta követőivel, egy meleg szavú búcsú kíséretében:

Alfie Curtis volt az az ember, aki még emlékezetesebbé tette a Star Wars egyik legemlékezetesebb, Mos Eisley-i kantinos jelenetét. Amilyen csúnya volt a vásznon, annyira vicces és kedves volt a kamerákon kívül - egy igazi gentleman. Köszönök mindent, Alf, nagyon fogsz hiányozni!