Meghalt egy stábtag Tom Hanks filmjének forgatásán

James M. Emswillert, egy Emmy-díjas hangmérnököt ért tragikus baleset.

Ahogy arról mi is írtunk, a sztár éppen a korábban You Are My Friend, jelenleg cím nélkül futó Mister Rogers-életrajzi filmet forgatja Fred Rogers gyerekműsor-házigazdáról, Pittsburgh-ben. A forgatás csütörtöki napján Emswiller éppen cigarettaszünetet tartott, ezért kiment az erkélyre elszívni egy cigarettát két jelenet felvétele között, amikor a tragédia történt.

Kollégái valami zajt hallottak, majd megtalálták a szakembert, aki két emeletet zuhant. A rendőrség véleménye szerint Emswiller azért zuhanhatott ki az erkélyről, mert valamiféle orvosi vészhelyzet adódott. A 61 éves férfit kritikus állapotban a közeli kórházba szállították, de helyi idő szerint este fél 9-kor belehalt sérüléseibe. A forgatást a hatósági nyomozás idejére szüneteltették – még nem tudni, mikor folytatódhat a munka.

James M. Emswiller évtizedek óta dolgozott a szakmában, elismert hangmérnök volt. 2015-ben Emmyt is nyert a Bessie című, Queen Latifah főszereplésével készült HBO-filmért; de olyan blockbustereken is dolgozott, mint a Bosszúállók vagy a Foxcatcher és a Csillagainkban a hiba című mainstream drámák. Természetesen jelenleg is több munkája volt folyamatban a Mister Rogers-filmen kívül is.

A közelmúltban több filmes is vesztette életét forgatásokon – igaz, azok a filmek nem csendes életrajzi drámák, hanem veszélyes jelenetekben dúskáló mozgalmas akciófilmek voltak. Joi Harris kaszkadőr a Deadpool 2. forgatásán halt meg baleset következtében, John Bernecker pedig egy esést követően hunyt el a The Walking Dead felvételei közben – utóbbi szakember családja azóta beperelte a műsor gyártóit a nem megfelelő munkakörülmények miatt.


(via Vanity Fair)