Megint hörögnek a kislányok – Itt az új Ördögűző előzetese!

Visszatér az eredeti filmből Ellen Burstyn karaktere.

A múlt héten megkaptuk az első fotót Az ördögűző folytatásából, most pedig befutott a trailer is, amelyben már láthatjuk az eredeti film sztárját, Ellen Burstynt.

William Friedkin 1973-as műfajteremtő horrorklasszikusa akkora siker volt, hogy három folytatás és egy előzményfilm is készült hozzá, sőt még egy sorozatot is forgattak belőle. Az első rész megszállt kislányának anyját alakító Burstyn egyikben sem szerepelt, ezért is nagy szó, hogy rá tudták venni a visszatérésre az Oscar-díjas színésznőt.

A The Exorcist: Believer címen futó film hivatalos szinopszisa így szól:

Mióta terhes felesége 12 évvel ezelőtt a haiti földrengésben meghalt, Victor Fielding (Leslie Odom Jr.) egyedül neveli lányukat, Angelát. Amikor azonban Angela és barátnője, Katherine eltűnik az erdőben, hogy három nappal később úgy térjenek vissza, hogy nem emlékeznek arra, mi történt velük, olyan események láncolata indul el, ami arra kényszerítik Victort, hogy kétségbeesésében megkeresse az egyetlen élő embert, aki már látott hasonlót: Chris MacNeilt.

Az új filmet az a David Gordon Green rendezi, aki a legutóbbi Halloween-trilógiát is dirigálta, és a korábbi hírek szerint most is egy trilógiában gondolkodik.

A rajongói vélemények megoszlanak arról, mennyire tűnik ígéretesnek a film az előzetes alapján.

"Ez a legelkeseredettebb [próbálkozás], amit egy stúdió valaha is tett egy legacy sequel beindításáért" - írta egy rajongó, egy másik pedig hozzátette:

Jó látni Ellen Burstynt, de hihetetlenül alacsonyan tartom az elvárásaimat."

A nosztalgiafaktor azonban sokaknak bejött, különösen az eredeti filmben is hallható "Tubular Bells" használata miatt.

"Ellen Burstyn visszatérése és a főcímzene miatt libabőrös lettem, fel vagyok dobva!" - írta egy rajongó, egy ellenvélemény szerint pedig

„nem úgy néz ki, mint a legrosszabb dolog, ami történhetne Az ördögűzővel, de ez is egy olyan sorozat, amelynek borzalmas részei vannak. Ez csak unalmasnak és generikusnak tűnik, és a vágás is nagyon rossz, de ez lehet, hogy a trailer miatt van.”

Via: The Independent