Mégis bemutatják Woody Allen új filmjét?

Az A Rainy Day in New York forgalmazási jogait most maga a rendező kapta meg. Már nyilvánosságra is hozta az előzetest!

Mikor a Me Too mozgalom hatására újból előkerültek azok a vádak, miszerint Woody Allen még a lány hétéves korában molesztálta örökbefogadott gyermekét, Dylan Farrow-t, szinte mindenki elfordult az alkotótól, így az Amazon Studios is, ahol legutóbbi filmje készült (sőt több további mozi is tervbe volt véve).

Amikor a cég nem volt hajlandó bemutatni a már hónapok óta kész A Rainy Day in New Yorkot, a rendező beperelte őket. Most legalább annyit elért, hogy megkapta a jogokat a film terjesztésére, így ő maga kereshet hozzá forgalmazókat. Első lépésként az alkotó kirakta a Facebook-oldalára a mű előzetesét és plakátját – utóbbit azzal a megjegyzéssel, hogy „coming soon” (hamarosan érkezik).

Szakértők szerint azonban marketing szempontból öngyilkosság lenne bemutatni az Allen-filmet, mivel már a kezdetek óta borzalmas a sajtóvisszhang körülötte. Az alkotás népszerűsítésében ráadásul a produkció sztárjaira sem számíthatna az esetleges forgalmazó, mivel ők is (élükön Timothée Chalamet-val és Selena Gomezzel) elhatárolódtak a rendezőtől.

Az A Rainy Day in New Yorkot legalább egy független amerikai forgalmazó már megnézte, egy esetleges megállapodás céljából, de nem tudni, hogy tettek-e ajánlatot. A jogi huzavona azonban a film nemzetközi jogait nem érinti, így a művet már több ország is megvásárolta forgalmazásra: biztosan látható lesz Franciaországban (szeptember 18-án), Olaszországban (október 3-án) és Németországban (valamikor idén ősszel). A film hányattatásai a jelek szerint nem érintették annyira érzékenyen Woody Allent – a munkakedve legalábbis nem ment el, hiszen máris egy új projekten dolgozik a Vicky Cristina Barcelona helyszínén, Spanyolországban, ugyanazzal a filmgyártó céggel, akik azt a produkciót is finanszírozták.


(via Variety)