Meglepően sikeres a mozikban Ryan Reynolds új akciófilmje

Az amerikai mozikban 26 millió dollárral nyitott a Free Guy, ami elég szép kis summa a világméretű koronavírus-járvány kellős közepén.

Ryan Reynolds új akcióvígjátéka, a Free Guy (ami a PORT.hu kritikusa szerint olyan sok helyről merít, hogy Tarantino sírva könyörög a receptért), a vártnál jobban kezdett az észak-amerikai mozikban, pedig az Egyesült Államokban jelenleg a koronavírus Delta-variánsa leginkább otthon tartja a potenciális mozinézőket.

A Disney és a 20th Century Studiosra átkeresztelt néhai Fox stúdió akciófilmje összesen 26 millió dollárt kaszált a hétvégén 4165 észak-amerikai filmszínházban. A 100 millió dolláros büdzsé fényében persze ezeken a jegyértékesítésen nem sok ünnepelni való lenne a pandémia előtti időkben, de egyáltalán nem rossz eredmény akkor, amikor épp egy világméretű koronavírus-járvány kellős közepén vagyunk. Az Egyesült Államokon kívüli piacon a Free Guy 22,5 millió dollárt kaszált, így most már 51 milliós a globális bevétele.

A Free Guy kőkemény próbatételt és nagy tanulságokat jelenthet a hollywoodi filmipar és nemzetközi filmforgalmazás szereplői számára, mivel kizárólag mozikban vetítik, ami manapság ritka, mint a fehér holló! A világméretű koronavírus-járvány idején ugyanis számos nagy horderejű blockbuster a mozipremierrel azonos időben a stúdió saját streaming platformjára is felkerült. Így történt például a Marvel Fekete Özvegye és a konkurens Warner Öngyilkos osztaga esetében is. Korábban az a néhány nagy film, amelyet csak a mozikban mutattak be, mindig egy-egy újabb folytatása volt egy nagy franchise-nak (ilyen volt többek között az Universaltól a Halálos iramban 9 vagy Emily Blunt főszereplésével a Hang nélkül 2). A fentiekkel ellentétben a Free Guy sztorija egy igen eredeti koncepción alapul, és a történet nem része egyetlen korábbi filmes univerzumnak sem. Így a viszonylagos népszerűsége valóban egyedülálló, és talán kedvező ómen lehet más stúdióknak is.

Ryan Reynolds kalandos akcióvígjátéka egyébként arról szól, hogy az általa megformált banki alkalmazott egyik nap rádöbben, hogy ő valójában csak egy háttérszereplő egy nyílt világú videojátékban. Úgy dönt, kezébe veszi az irányítást és ő maga lesz saját története főhőse – ő lesz az a fickó, aki e korlátokat nem ismerő terepen kiigazodva megmenti a világot, de a maga módján... amíg még nem késő! (via Variety)