Megnézheted, hogy nőtt óriássá a Disney

Érdekes infografikán tanulmányozhatjuk, hogy az évek folyamán hogyan lett franchise egy-egy Disney-filmből.

A folytatások, előzmények mellett megtalálhatjuk a játékokat, sorozatokat, színpadi feldolgozásokat, azaz az összes lenyúzott bőrt. A magyarázatoknál pedig megismerkedhetünk egy új rettenetes kifejezéssel is: a sequel (folytatás), prequel (előzmény) után már létezik a midquel is! A jelek alapján a Szépség és a Szörnyetegnek kettő is van, beékelve az eredeti rajzfilm történetébe: a Belle bűvös világa és a Varázslatos karácsony. 

Látható, hogy a Verdák, a Toy Story, a Jégvarázs és a Karib-tenger kalózai dagadtak meg a legjobban, ellenben szegény Macskaarisztokratáknak még egy folytatásra sem futotta. Ez alapján sikertelennek számít a Susi és Tekergő az egyetlen (direct-to-DVD) folytatásával, vagy az Egy bogár élete. Elég meglepő, de szegény Hófehérke sem vitte valami sokra.

A válogatás azért meglehetősen önkényes, nincs rajta sem A Notre Dame-i toronyőr, sem az Atlantisz, sem a Pán Péter, és még sorolhatnánk, és az élőszereplős filmek beválogatásának szempontjai is teljesen érthetetlenek. (Via Slashfilm)

Kattints a nagyobb méretért!