Megszólalt a Kill Bill producere Uma Thurman balesete kapcsán

Lawrence Bendert tette felelőssé Uma Thurman a Kill Bill forgatásán történt balesete miatt, a producer tagadja, hogy el akarták tussolni az ügyet.

A producer, bár elismeri a baleset tényét, és nagyon sajnálja a színésznőt, azt tagadja, hogy megpróbálták eltussolni az ügyet. A The Hollywood Reporternek szerdán nyilatkozott Bender, aki mellett Thurman még két producert vádolt meg azzal, hogy ők tehettek a balesetről, amit a színésznő elszenvedett a forgatáson.

Uma Thurman a Kill Billben

 

A New York Times-ban hétvégén jelent meg interjú Uma Thurmannel, amiben a színésznő Harvey Weinsteinről is beszélt: elmondta, hogyan támadta meg őt a producer. Ezen kívül Tarantinóról is volt pár keresetlen szava. A Kill Bill forgatásáról beszélve elmondta, hogy a rendező győzte meg őt, hogy kaszkadőr helyett ő vezesse az autót egy veszélyes útszakaszon, aminek a végén meg is történt a baleset. A színésznő elvesztette az uralmát az autó felett, és a balesetben komolyan megsérült a hasa és a térdei.

A szerencsétlenségről felvétel is készült, amelyet a színésznő ügyvédje meg akart szerezni, hogy az alapján kártérítési pert indítson, ám ezt megtagadták tőle. A videó csak pár hónapja, a forgatás után 15 évvel került elő (állítja Tarantino), amit aztán a rendező át is adott a színésznőnek, aki posztolta is Instagram oldalán a megrázó felvételt. A poszt szövegében a színésznő már egy kicsit megengedőbben fogalmazott Tarantinóval kapcsolatban, és azt írta, hogy a rendező megbánta, amit tett a forgatáson, viszont helyette a film három producerét hibáztatta, és rájuk tolta a felelősséget:

Lawrence Bender, E. Bennett Walsh és a hírhedt Harvey Weinstein a felelősek mindenért.” -

fogalmazott a színésznő.

 

Bender, aki a Kill Bill mellett a Ponyvaregény, a Kutyaszorítóban és a Becstelen brigantyk c. Tarantino-filmek producere is volt, így nyilatkozott a THR-nek:

Nagyon sajnálom Umát az elszenvedett fizikai és lelki fájdalmakért, amik érték a Kill Bill forgatásán. Az általam gyártott filmeken dolgozó szakemberek biztonsága létfontosságú számomra, és soha nem akartam ebből engedni. Soha semmit nem rejtegettem Uma vagy bárki más elől, és soha nem vettem részt semmilyen eltussolásban, soha nem tennék ilyet.”


Azt is hozzátette, hogy amikor pár hónappal ezelőtt hallott Thurman érzéseiről a forgatással kapcsolatban, hitelesített forrásokkal ellenőriztette a balesetet, és azokat átadta Tarantinónak. „Azt akartam, hogy minden kérdésére választ kapjon (Thurman – a szerk.)”.


Ezzel zárta szavait:
„Nagyon tisztelem Uma Thurman személyét és művészetét, és minden jót kívánok neki.”

via Vulture