Megszólalt a színész, akit kivágtak a Dűnéből

Nem esett jól neki.

Nem lett rövid a Dűne február végén mozikba került második része, de a 166 perc még így sem volt elég ahhoz, hogy minden leforgatott jelenet bekerüljön. Denis Villeneuve rendező az Entertainment Weeklynek azt fejtegette, hogy "mindig van valamiféle erőszak az eredeti anyaggal szemben", és hogy "meg kell változtatni dolgokat, fájdalmas döntéseket kell hozni".

Az "egyik legfájdalmasabb döntés" pedig, amit meg kellett hoznia, az volt, hogy kivágta Thufir Hawat karakterét, akit Stephen McKinley Henderson játszott volna, illetve a Tim Blake Nelson által alakított figurát is kivágta.

Nelson a MovieWebnek így beszélt erről: "Nagyon jól éreztem magam ott a forgatáson. Aztán ki kellett vágnia, mert szerinte túl hosszú lett a film.

Megszakadt a szívem emiatt, de nincs harag. Imádtam az élményt, és alig várom, hogy valami mást is csinálhassak Villeneuve-vel, és tervezzük is ezt."

Nemcsak hihetetlenül látványos, de nagyon erőteljes is a Dűne 2

Rengeteg minden történik egy hihetetlenül látványos bosszútörténetben, ahol kiderül, hogy a gigászi homokférgek nemcsak veszélyes ellenfelek, de közlekedési eszköznek is alkalmasak. Egy kis problémánk azért volt!

Kritikánk

 

Villeneuve nemrég megvédte a 166 perces játékidőt is.

Bízom a közönségben. Van egy tendencia: a fiatalok szeretnek hosszú filmeket nézni, mert ha fizetnek, akkor valami tartalmasat akarnak látni. Értelmes tartalomra vágynak."

via: Far Out