Megtalálták a tökéletes főszereplőt Michael Jackon életrajzi filmjéhez

A popzene királyát az unokaöccse, Jaafar Jackson fogja alakítani Antoine Fuqua új projektjében.

Michael Jackson unokaöccse, Jaafar Jackson fogja eljátszani a pop királyát a róla szóló életrajzi filmben, amely a Lionsgate stúdió égisze alatt készül, és (ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a PORT.hun) Antoine Fuqua rendezi.

La Toya Jackson és Jaafar Jackson a 2019-es Face Forward International gálán (forrás: Gabriel Olsen/Getty Images)

 

A film producere Graham King, aki a Bohém rabszódia című Oscar-díjas Queen-filmmel a háta mögött már rutinos vén rókának számít az életrajzi drámák terén. A társproducerek John Branca és John McClain, akik a Michael Jackson-hagyaték kezelői. A forgatókönyvet John Logan írta, aki szintén nem kezdő zöldfülű a szakmában: korábban Oscar-díjra is jelölték a Gladiátorért és az Aviátorért is.

Michael Jackson, aki 13 Grammy-díjat nyert és a Jackson 5 nevű formáció gyermeksztárjából a világ legnagyobb popikonjává vált, 2009-ben, 50 évesen halt meg, nem megfelelően használt fájdalomcsillapítók, altatók és egyéb gyógyszerek együttes hatása miatt. Jaafar Jackson Michael Jackson testvérének, Jermaine Jacksonnak a fia, egy feltörekvő, fiatal énekes, aki 2019-ben jelentette meg debütáló kislemezét, Got Me Singing címmel. Katherine Jackson, Michael Jackson édesanyja így jellemezte Jaafart:

Jaafar megtestesíti a fiamat. Olyan csodálatos látni, hogy továbbviszi a Jackson-örökséget az előadóművészek között.

A Michael Jacksonról szóló életrajzi film forgatása még idén megkezdődik. A Lionsgate hivatalos nyilatkozata szerint a produkció a poplegenda életének „minden aspektusával foglalkozni fog”, bár az egyelőre még nem világos, milyen mélységben. A film ugyanis az énekes hagyatékát gondozó személyekkel közösen készül, így kérdéses például, hogy a sztár szexuális zaklatásival kapcsolatos vádak (amelyeket a Neverland elhagyása című 2019-es HBO-dokumentumfilm hozott vissza a közbeszédbe) egyáltalán terítékre kerülnek-e majd.

(via The Hollywood Reporter & The Independent)