Mi a jobb két James Francónál? Sok-sok James Franco!

A Fülledt utcák sztárja is szuperhős lesz: ő kapná a Többszörös Ember szerepét a Fox új filmjében.

Mivel napok óta szinte minden képregényfilmes hír az Igazság Ligájáról szól, majdnem elsikkadtunk a hét bejelentése fölött:

James Franco lesz a világ legmenőbb szuperhőse, Jamie Madrox, azaz a Többszörös Ember! 

A karakter ugyanis saját mozifilmet kap a Fox stúdiótól. A forgatókönyvet a Wonder Womant is jegyző Allan Heinberg írja, a producer pedig az a Simon Kinberg lesz, aki korábban már egy rakás másik képregényfilm (X-Men: Az ellenállás vége, a X-Men: Az elsők, X-Men: Az eljövendő múlt napjai, Deadpool, Logan, stb.) stábjában is benne volt.

És hogy kicsoda a Többszörös Ember? Az X-Faktor nevű, kevésbé híres Marvel-csapat egyik mutáns tagja, akinek az a szuperképessége, hogy ha fizikai támadás éri, kiugrik belőle valamelyik tulajdonságát elrabolva egy-egy félős, dühös, vagány, segítőkész vagy épp idegbeteg hasonmása, aki addig kóricál a világban, amíg meg nem hal, vagy amíg az eredeti Jamie Madrox vissza nem hívja. Néha persze egy-egy klón meg van győződve arról, hogy ő az igazi, és eszébe sincs megszűnni – és ez nem kevés bonyodalmat okozott már a Marvel-kánonban.

Az X-Faktor egyébként az utóbbi évtizedek legőrültebb és legvagányabb Marvel-képregénysorozata, ami sajnos közel sem kap akkora reflektorfényt, mint az X-Men vagy a Bosszúállók. Szerencsére már magyarul is kapható néhány kötetbe fűzött füzet: ezekben a Többszörös Ember egy paranormális nyomozóirodát alapít, ahová felveszi társnak többek között a skót farkasember lányt, Wolfsbane-t, az erőember Guidót, a repülni és hanggal embereket manipulálni képes Szirént, a telepata M-et valamint a szuperképességeit elveszítő Rictort.

A Multiple Man mellé Fox stúdió korábban már bejelentette a horrorfilmnek is beillő Új mutánsokat, a Deadpool 2-t, az X-Men: Dark Phoenixet, az X-Force-ot és a Gambitot is. (via Geektyrant)