Michael Bay már forgatna a koronavírus miatt kiürült Hollywoodban – pont egy karanténos filmet!

Producerként jegyzi a Songbird című thrillert, heteken belül elkezdené a munkát. Na de hogyan? Valószínűleg otthon ugráló színészekkel!

Miközben Magyarországon épp feloldják a koronavírus-járvány miatt meghozott kijárási korlátozásokat, addig Hollywoodban egyelőre még nem állt vissza az élet a régi kerékvágásba, és szünetelnek a filmforgatások. Los Angelesben például még be kell tartani a karantén-intézkedéseket, az ottani színész-, rendező- és más szakmai szakszervezetek pedig épp részletes biztonsági protokollt dolgoznak ki arra az esetre, amikor majd ismét megindulhat a filmek gyártása – egymástól több méterre álló színészekkel, mindent mindig lefertőtlenítő, maszkos-gumikesztyűs stábtagokkal, statiszták tömege helyett pedig utólag berajzolt CGI-háttérszereplőkkel. Ezt az óvatos nyitást akarja most a jelek szerint trükkösen kijátszani Michael Bay, aki producerként jegyzi a Songbird című karanténthrillert, és öt héten belül el akarja kezdeni a forgatást – állítólag pont a korábban kemény kijárási korlátozást érvénybe léptető Los Angelesben.

Michael Bay és Megan Fox a 2014-es Tini nindzsa teknőcök-mozifilm premiervetítésén, a kaliforniai Westwoodban (fotó: Michael Buckner/WireImage/Getty)

 

A Songbird forgatásakor persze kimondottan jól fog jönni, hogy a kiürült Los Angelesben készül, mivel ez egy olyan film lesz, ami egy alternatív közeljövőben játszódik majd, ahol a koronavírus miatti karantént nem oldották fel, hanem szerves része lett az életünknek. Produkcióközeli források szerint a film a Cloverfieldhez hasonlóan egy úgynevezett „found footage thriller” lesz, vagyis a történet úgy épül majd fel, mintha egy menekülő ember vette volna fel a körülötte zajló eseményeket egy kis kamerával.

Egyelőre senki sem tudja, hogyan fogja tudni Michael Bay és a csapata öt héten belül elkezdeni ezt a forgatást. A Los Angeles-i megyei hatóság ugyanis egyelőre minden produkciónak megtiltotta a forgatást, a külső helyszíneken és a nagy belterületű stúdiókban egyaránt. Állítólag Bay és a másik producer, Adam Goodman (a Paramount stúdió korábbi produkciós igazgatója, a Dichotomy produkciós iroda és az Invisible Narratives trükkstúdió alapítója, aki nem azonos a Mid Atlantic-os Adam Goodmannel) úgy fogják megcsinálni ezt a filmet, ahogy Stephen Colbert és a többi showman szokta mostanában a tévéműsorait. Vagyis: híres sztárok az otthonukban lerakott kamera előtt játsszák el a szerepüket, a szintén otthon ülő vágó pedig ezekből az anyagokból rakja össze a filmet a Zoomon keresztül dirigáló rendező útmutatásai alapján. Állítólag a szereplők (nem tudni egyelőre, kik azok) már kaszkadőrleckéket is vettek – természetesen videós webchat útján.

Ami viszont biztos: a film forgatókönyvét Simon Boyes (Az ördög széke, Pusztító sziget) írja, a rendező pedig Adam Mason (A sötétség titkai). (via Uproxx & Indiewire)