Mindig is autósmoziban akartad látni a Ponyvaregényt? Irány a Lupa!

Július 1-jén nyitja meg kapuit a budakalászi Lupa Autósmozi, ahol Tarantino klasszikusa után csupa olyan közönségkedvenc film kerül esténként műsorra, mint a Vissza a jövőbe, a Blöff és a Jurassic Park.

Július 1-jén, azaz ma nyitja meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, ami a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.

A júliusi vetítéssorozat tehát a Ponyvaregénnyel indul, csütörtök este 20:45-kor. Ez az a Quentin Tarantino-klasszikus, ami miatt egy egész generáció táncol a mai napig ugyanazokkal a mozdulatokkal az esküvőkön, a házibulikban és minden létező zenés-táncos mulatságon, ahogyan azt anno a zokniban bugizó John Travoltától és a mezítláb tvisztelő Uma Thurmantől annak idején látta (nem véletlen, hogy ez a film lett az első itt a PORT.hun a legjobb mezítlábas jeleneteket lajstromba szedő TOP10-ben). De ugye milyen furcsa lenne ma mai fejjel belegondolva, hogy eredetileg nem is John Travolta lett volna a géppuskalábú Vincent Vega, hanem Michael Madsen, sőt, Jules szerepét se Samuel L. Jacksonnak szánta Tarantino, hanem Laurence Fishburne-nek? Butch-ot pedig Matt Dillon alakította volna, de végül Bruce Willis lett a maffiaügyekbe keveredő bokszoló (Tarantino eredetileg kitalált szereposztásával kapcsolatban ebben a cikkünkben olvasható pár további érdekesség).

Forrás: SPI

 

No de mit kell tudnia annak, aki ma este a Lupa Autósmoziban nézné meg a Ponyvaregényt (később pedig esetleg más filmeket is)?

  • A belépőjegy 4990 forint. Ez egy személyautóra vonatkozik, amibe bármennyien beülhetnek – 
    viszont fontos tudni, hogy az igazi autósmozi-élmény (ahogy azt az amerikai filmekből már megszokhattuk) csak az első ülésekből élvezhető.
  • Jegyet a helyszínen (Budakalász, Lupaszigeti u. 8.) is lehet venni készpénzzel vagy bankkártyával fizetve, de érdemes online, elővételben megvásárolni, hogy biztosan jusson hely.
  • A helyszínen az autósmozi munkatársai mutatják meg, kinek hová kell leparkolnia a kocsijával.
  • A film egy 60 négyzetméteres vásznon pörög, a hangot az autórádión keresztül lehet hallgatni.
  • A napi vetítéseket csak szélsőséges időjárási körülmények esetén törlik (ebben az esetben a jegy érvényes lesz a pótelőadásra, illetve vissza is váltható).
  • A jelenleg érvényes kormányrendelet értelmében mindenki látogathatja az autósmozit, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal és elmúlt 18 éves. A 16-18 év közöttiek kísérő nélkül jöhetnek, amennyiben van oltási kártyájuk, azonban azok a 18 év alatti nézők, akik még nincsenek beoltva, csak oltási kártyával rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják a Lupa Drive-In Autósmozit.