Mivel jön ki a DC a Shazam! után?

Úgy tűnik, a DC Comics képregény feldolgozásaival a Warner végre ráállt a jó vágányra, és 2022-ig már szépen be is van készítve egy sor sikervárományos filmjük!

A Shazam! világosan megmutatta, hogy a DC Comics – végleg vagy csak ideiglenesen – szakított a nagy, világmegmentő, búval-bélelt hősi eposzokkal, és könnyedebb, befogadhatóbb darabokat kezdett gyártani, és a film sikere azt is megmutatta, hogy a közönség díjazza az irányváltást. Nem csoda, hogy a készülő vagy előkészület alatt álló új DC filmek zöme kifejezetten könnyednek és szórakoztatónak ígérkezik – még a tervezett Batman film is. A dátumok a tervezett amerikai bemutatót jelzik.

Joker – 2019. október 4.

A bűn koronahercegének eredettörténete NEM fog szorosan kapcsolódni a DCEU-hoz, azaz a DC moziverzumához, vagy, ahogy magukat hívják, a Worlds of DC, azaz a DC világai, de ez nem is baj. Ez a film baromira fog különbözni a Shazam!-tól is, és már most leginkább a Taxisofőrhöz szokták hasonlítani, nyilván azért is, mert Robert De Niro is szerepel benne. Bár sokan kifejezetten szkeptikusak voltak, amikor kiderült, hogy Joaquin Phoenix lesz az új Joker, az első előzetes minket speciel meggyőzött. Todd Phillips (Csillag születik, Másnaposok) tud mit kezdeni az alapanyaggal, Phoenix pedig beleadta minden nyomorúságát abba, amit eddig láttunk. Hogy ez kiad-e egy egész filmet, és ha igen, abból egzisztencialista dráma vagy igazi akciófilm lesz, az még eldöntendő kérdés marad a bemutatóig, de az „alig” 55 millió dolláros büdzsével a Warner nem sokat kockáztat.

Birds of Prey – 2020. február 7.

A jókora csalódást okozó Suicide Squad - Öngyilkos osztagban egyetlen igazán jó dolog volt: Margot Robbie és az általa játszott Harley Quinn. Nem is csoda, hogy saját filmet kapott, és a Birds of Preyben - teljes címén a Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) - nem csak saját történetet, de saját csapatot is kap női gonosztevőkből. Vele lesz Jurnee Smollett-Bell, mint Black Canary, Mary Elizabeth Winstead, mint Huntress, Ella Jay Basco, mint Cassandra Cain, Rosie Perez pedig a gothami rendőrség nyomozónője, Renee Montoya detektív lesz. Amit eddig láthattunk a filmből, az egy ruhapróba és pár kép volt, ami alapján csak azt tudtuk megállapítani, hogy a marketing nincs jó kezekben, és a hírek szerint a költségvetés is elég alacsony maradt, vagyis nagy csimm-bummra ne számítson senki. Az viszont jó hír, hogy a jelek szerint korhatáros lesz a sztori, tehát a többi készülő filmnél bevállalósabb lesz.

Wonder Woman 1984  – 2020. június 5

A 2017-es Wonder Woman volt a DC első filmje évek óta, ahol minden úgy ment, ahogy kellett, ráadásul sikerült hibátlanul felépíteniük egy női főhőst, amihez persze az is kellett, hogy Gal Gadot gyakorlatilag több mint tökéletes az amazon Diana Prince szerepére. A rendezést most is Patty Jenkins vállalta, a sztoriról pedig annyit tudunk, hogy az első részben atomjaira robbant Chris Pine meglepetésszerűen visszatér – persze ez így már nem meglepetés – és a Kristen Wiig által játszott Gepárdnak komoly szerep jut, Pedro Pascal pedig (megint) gazember lesz. És a címbeli évszámnak is nyilván fontos szerepe lesz, illetve arra is lehet fogadni, hogy az Igazság Ligája más tagjai is felbukkannak-e majd.

DC Super Pets – 2021. május 21

És igen, lesz egy DC animációs film is, és ezzel a Warner a legkisebbeket is meg tudja majd szólítani, ami ravasz húzás. A LEGO Batman - A film, a LEGO Ninjago, vagy éppen a Rontó Ralph forgatókönyvírója, Jared Stern készítheti el a DC képregények egyik legfurcsább történetét, bár még nem tudni, hogy legelőlről kezdi majd, vagy a Cartoon Network sorozatát követi majd az egész estés változat. Az eredetileg 1962-ben megjelent képregénykötet a DC univerzumában élő csaknem összes szuperhős állatot egy kalap alá vette, például a Kryptonról érkezett szuperkutya Kryptót, Supergirl cicusát, Streaky-t, vagy éppen Aguaman  csikóhalát, Vihart – aki ugyebár a filmben nem szerepelt, talán itt sem fog, ha következetesek maradnak.

The Batman - 2021. június 25.

A rendező-forgatókönyvíró Matt Reeves ígéretei szerint egy igazi noir hangulatú detektívtörténetet kapunk, ahol Batmannek több szupergonosszal is meg kell küzdenie, nyomozói képességeit pedig végre tényleg keményen latba kell vetnie - ez egyébként remekül hangzik, mivel Batman a képregényekben jogosan a világ legjobb detektíve címet viseli, de a filmekben eddig ezt a képességét eddig alig kamatoztatta. A nagy kérdés persze nyilván az lesz, ki veszi át Ben Affleck fekete köpönyegét, illetve az, hogy milyen főgonosz(oka)t találnak az utódjának, hiszen a Sötét Lovag-filmek sikere mindig az aktuális ellenségtől – lásd a Joker vagy Bane – függött.

The Suicide Squad - 2021. augusztus 6.

Na, ez egy furcsa vállalkozás, ugyanis a Marveltől átcsábult James Gunn, a Galaxis őrzői filmek atyja teljesen rebootolja a nem túl sikeres Öngyilkos osztagot, amiben ezek szerint ő még lát fantáziát. Azt tudni lehet, hogy az új film kissé zavarba ejtően szinte ugyanazon az angol címen fut majd, mint a korábbi - egy "The" a különbség -, de állítólag a szereplőgárda szinte teljesen megújul – vagy azért, mert olyan új karakterek kerülnek majd be, mint King Shark, a Patkányfogó, a Polka-Dot Man vagy a Peacemaker, vagy azért, mert a meglévő szerepeket más színész játssza. Állítólag Will Smith helyett Idris Elba lesz Deadshot, viszont a világ egyik legrosszabb színésze, Jai Courtney visszatér Bumeráng Kapitányként, és kérdem én, akkor mi értelme az egésznek?

Aquaman 2 - 2022. december 16.

Az Aquaman  a tavalyi év egyik legtöbb pénzt hozó filmje volt, nyilván nem meglepetés, hogy készül a folytatás. Legfeljebb az a meglepő, hogy négy év telik el a két rész között, és ennyi idő alatt azért elég sok minden történhet, de a Warner ragaszkodott a téli szünetre eső bemutatóhoz, mert akkor lehet sok pénzt keresni. A jelenlegi állás szerint azonban a Vízember mellett Amber Heard és Yahya Abdul-Mateen II is visszatér Meera és a Black Manta szerepében, de hogy mi lesz majd a konfliktus, arra még tippelni sem merünk, legfeljebb annyit, hogy annak környezetvédelmi üzenete lesz, és nyilván az emberek rúgják majd fel a felszín és a víz világa közötti békét. Vagy nem. Vagy az űrből jönnek valakik, vagy az Igazság Ligája is érintett lesz, ezt még az illetékesek sem tudhatják.