Most a moziban is rövidezhetünk

A Film Farm 2. keretében egy egész estés mozifilmbe válogatták össze az elmúlt évek legizgalmasabb magyar rövidfilmjeit.

A 2017-ben indult Film Farm szervezői szerint a nagyjátékfilmek éppen válságban vannak, és egyre több a silány tucatmunka, miközben a kisfilmek alkotóit nem köti a stúdiórendszer, ezért sokkal bátrabban kísérleteznek és őszintébben beszélnek. A rövidfilmek viszont nehezen találják meg a közönségüket, mivel arról a pár fesztiválról, ahol látni lehet őket, a szélesebb nézőrétegek nem tudnak.

A szervezők ezért úgy döntöttek, hagyományos mozifilmként forgalmazva juttatják el az elmúlt évek legizgalmasabb magyar rövidfilmjeit a nézőkhöz. Az idén immár másodjára jelentkező válogatásba nyolc kisfilm került, melyek között találunk sci-fit, történelmi filmet, áldokumentumot és vígjátékot egyaránt, illetve hagyományosan egy animációs film is színesíti a választékot.

Egészen konkrétan pedig a következő alkotásokat láthatjuk a november 22-i premier alkalmával a mozikban. Reich Dánieltől a Záridőt, Madarász Istitől a Tetemre hívást, Tóth Barnabástól a Van egy határt, Lengyel Balázstól A répát, Dell’Edera Dávidtól a Balkont, Borsos Miklóstól a Vége című művet, Szilágyi Fannitól A csatárnő bal lába életveszélyest és Dombrovszky Lindától a Hetvenest.

A kisfilmekben olyan színészek jelennek meg, mint Trill Zsolt, Csuja Imre, Pogány Judit, Törőcsik Franciska, Anger Zsolt, Tóth Orsi, Stork Natasa, Hajduk Károly, Hajdu Szabolcs, Tóth Ildikó, illetve az eddig elsősorban televíziós újságíróként ismert Al Ghaoui Hesna. A válogatás 115 perces, és 16 éven aluliaknak nem ajánlott.