Most már biztos: a következő Star Wars-filmek valamelyikét nő fogja rendezni!

Kathleen Kennedy a BAFTA-gálán jelentette be a hírt. Deborah Chow és Bryce Dallas Howard, a Mandalorian sorozat epizódrendezői a legesélyesebbek.

Nagy bejelentést tett a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy a hétvégi BAFTA-díjátadón: a következő Star Wars-filmek valamelyikének női rendezője lesz!

Ez nem kérdés. Már meg is van [a kiszemelt női rendezőnk]. Megcsináltuk a The Mandaloriant, van két-három fantasztikus női munkatársunk, akik a Star Warson dolgoznak. Itt van Deborah Chow, aki már az Obi-Wan sorozaton dolgozik. Azon vagyunk, hogy nagyszerű tehetségeket neveljünk ki.
Deborah Chow és Pedro Pascal a The Mandalorian tévésorozat forgatásán (fotó: Lucasfilm / The Walt Disney Company)

 

Deborah Chow karrierje valóban igencsak meredeken ível felfelé mostanság, hiszen a Mandalorian után a Kenobit is megcsípte. Persze előtte sem volt oka a panaszra, hiszen olyan kultsorozatokban rendezett egy-egy epizódot, mint a Better Call Saul, a Vámpírnaplók, a Jessica Jones, Az ember a fellegvárban és az Amerikai istenek. Chow mellett a másik lehetséges női filmrendező-aspiráns Bryce Dallas Howard (érdekesség, hogy ő a Solo beugró rendezőjének, Ron Hawardnak a lánya), aki szintén rendezett Mandalorian-epizódot, színészként pedig olyan blockbusterekben láthattuk, mint A falu, a Terminator 4 vagy a Jurassic World 1-2. Rajtuk kívül Victoria Mahoney a harmadik lehetséges rendezőjelölt - ő second unit director volt a Skywalker kora stábjában.

Azt azonban Kathleen Kennedy egyelőre nem árulta el, milyen Star Wars-filmek jönnek a következő néhány évben, és pontosan mennyi. Meglebegtetett ugyan egy 2022 decemberi premierdátumot, de erről a mozifilmről nem tudni, hogy vajon Kevin Feige vagy Taika Waititi saját filmje lesz-e, vagy esetleg a Régi Köztársaságban játszódó, titokzatos Luminous-projekt nyitánya, amit majd könyvek és videojátékok fognak kiegészíteni. (via Movieweb)