Na, kiket öl ez a nyuszifüles kislány?

Hát óriásokat! Akiket ugyan csak ő képzel el, de attól még lehetnek abszolút valóságosak. Elképzelhető, hogy ez lesz az elmúlt évek egyik legjobb független képregényfeldolgozása?

Joe Kelly és Ken Niimura 2008-ban adták ki I Kill Giants című képregényüket, amelynek főhőse egy szemüveges kislány, aki folyton nyuszifüleket hord, a Dungeons & Dragons megszállottja, és azt hiszi, csakis ő védheti meg a világot azoktól a vérszomjas óriásoktól, akik hamarosan ránk támadnak. Barbara Thorson magányos, furcsa és szókimondó, nincsenek barátai, csak a nővérére és egy tanárnőre számíthat. És persze saját eszére, ügyességére. A képregény jókora siker lett, elnyert egy sor független díjat, és persze egy ideje tervezik, hogy megfilmesítik, amire most került sor, az első előzetes pedig a minap jött ki.

A képregényt az az Anders Walter rendezte, aki Helium című kisfilmjével 2013-ben Oscar-díjat nyert, a producere pedig az a Chris Columbus, aki általában vígjátékokat vagy Harry Potter-filmeket rendez, és az előzetes alapján ez azért nagyon jó is lehet, bár sok minden nem derül ki azon túl, amit a képregényről amúgy is tudtunk. Merthogy az egész nagyon jól néz ki, kezdve attól, ahogy Barbara felderíti a környéket, csapdákat készít, majd látja az első vészjósló jeleket, miközben megtudjuk, hogyan bánnak vele az iskolában, miként igyekszik neki a tanárnő segíteni, és hogyan kezd megnyílni a nővére előtt. És látjuk a harcot is a hatalmas lényekkel, amik úgy néznek ki, mintha szteroidon nevelt elfek lennének a Gyűrűk urából, világító vörös szemekkel.

Persze lehet, hogy kicsit sok már az olyan fantasy filmekből, ahol a meggyötört lelkű gyerekek egy szellemvilágba menekülnek, mint legutóbb a Szólít a szörnyben, de az is lehet, hogy az ilyen mesék mindig velünk lesznek, a jó ég tudja. Az biztos, hogy nem csak az alapanyag és a látvány ígéretes, de a szereplőgárda is, ahol a Démonok között 2-ből megismert Madison Wolfe alakítja Barbarát, a nagyszerű Zoe Saldana lesz a tanárnő, és a brit Imogen Poots (Green Room) játssza a nővért. A filmet az Egyesült Államokban március 23-án mutatják be, és talán hozzánk is elhozza majd valaki. És akkor nyilván az is kiderül majd, mire jó az a nyuszifül!