Nagggyon laza a The Suicide Squad szétpoénkodott előzetese

A Warner kihozta a James Gunn rendezte, újragondolt Öngyilkos osztag első, korhatáros előzetesét, ami nagyon jól néz ki, de teljesen zizi, és igen, emlékeztet A galaxis őrzőire.

Az annak idején nagyon várt, de végül csalódást okozó 2016-os Suicide Squad - Öngyilkos osztag bukása nagyrészt annak volt köszönhető, hogy fogtak egy rakás, a plakáton remekül mutató zakkant karaktert, de maga a film nem volt se zakkant, se vicces, csak követte a szokásos szuperhősök küldetésen formulát. David Ayer rendező szerint a stúdió rákényszerítette a rendezőre a puhább, PG-13-as korhatár besorolást, ez kavart be, szerintünk meg nem volt elég humora és tehetsége az alapanyaghoz – de tudunk valakit, akinek nagyon is passzol egy ilyen feladat. James Gunn pont azt ugrotta meg A galaxis őrzőivel (2014), amit Ayer nem tudott: egy rakás hibbant figura köré épített fel egy elképesztően szórakoztató, nagyon izgalmas és főleg emlékezetes filmet, amiből ráadásul tovább is lehetett építkezni - folytatás, crossover, tetszik tudni. A most kijött korhatáros előzetesből végre azt is láthatjuk, milyen az ő The Suicide Squadja.

Rögtön kellemes infantilizmussal – és remek zenével – indítunk: Rick Flag (Joel Kinnaman), Bloodsport (Idris Elba) és Peacemaker (John Cena) egy lepukkant kisbuszban Harley Quinn (Margot Robbie) megmentésére indul, hogy aztán bilibe lógjon a kezük. Quinn, akinek az új fegyvere egy jókora gerely, már rég szabad, de azért örül nekik, még azt is felajánlja, visszamegy a börtönbe, hogy rendesen megcsinálják a melót, de az már zsenáns lenne a srácoknak. Aztán jön a többi őrült, és már önmagában is zseniális James Gunntól, hogy ennyi karaktert egy filmbe, de még egy trailerbe is bele tudott zsúfolni. Harley és Flagg mellett visszatér Jai Courtney Bumeráng kapitányként, Viola Davis az ügynökség vezetőjeként, Gunn pedig egészen új csapatot verbuvált melléjük. Elba és Cena mellett ott lesz Nathan Fillion, mint egy bizonyos TDK. Alice Braga játssza SolSoriát, Michael Rooker lesz az előzetes alapján elég fontos Savant, Peter Capaldi a Pöttyös Ruhás Férfi, Daniela Melchior a Patkányfogó, Pete Davidson Blackguard, a rendező bátyja, Sean Gunn alakítja a Menyétet, és most azt is megtudtuk, hogy Sylvester Stallone lesz a nagyon vicces, de kicsit tompa Királycápa hangja. Csak halkan jegyezzük meg, a Menyét és a Királycápa alakja kicsit emlékeztet A Galaxis őrzői mosómedvéjére, Mordályára és beszélő fájára, Grootra. És bizony a poénok is nagyon hasonlóak, de ezzel az égvilágon semmi baj nincsen!

A történetről sok nem derül ki, mert az egészet végigpoénkodják – az előzetes korhatár besorolása nem az erőszaknak, hanem a disznó vicceknek szól -, és emlegetnek egy péniszekkel telerakott strandot, Queen pedig azzal zárja az előzetest, hogy azért szereti az esőt, mert olyan, mintha az angyalok ránk recskáznának. Az sajnos itt sem derül ki, kit alakít majd Taika Waititi , és persze egy csomó figuráról nem tudjuk, melyik oldalon áll, sőt, azt sem, mik az oldalak, de szerintem ez maximum a kész film végén derül majd ki. Az előzetes és a két plakát mellett kijött a hivatalos szinopszis is: „A szupergazember Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker és egy rakás semmirekellő a Belle Reve börtönből csatlakozik a szupertitkos, szuperrizikós  X. Csapásmérő Erőhöz, ahol ellátják őket mindenféle fegyverrel, és ledobják őket Corto Maltese távoli, ellenségtől hemzsegő szigetére.”  Egyébként nem létezik olyan sziget, hogy Corto Maltese, viszont van egy ilyen nevű zseniális és nagyon népszerű francia képregény, bizonyos Hugo Pratt szerzeménye. A The Suicide Squad bemutatójára augusztus 6-ig kell várni, addigra talán kinyitnak a mozik is.