Nagy titok derült ki a Joker 2 befejezésével kapcsolatban

Sokan beszélnek a Joker 2 végéről.

A PORT.hu is beszámolt róla, hogy a Joker folytatása meglehetősen rosszul szerepel a mozikban. A kritikusok és a nézők egyaránt rengeteg negatív véleményt fogalmaztak meg, és az már biztos, hogy nem lesz kasszasiker. 

Ha még nem láttad a filmet, akkor vigyázz, mert spoilerveszély következik!

A Joker: Kétszemélyes téboly csúcspontja az a jelenet, amikor Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) a halálos ítéletére vár, ám egy rabtársa halálra késeli. Miközben elvérzik, a háttérben látjuk, ahogy a rab Joker-szerű kacarászásba kezd, majd a kést a saját arcához emeli, és látszólag mosolygó sebhelyet vés a szája mentén, hasonlóan Heath Ledger Jokerének megjelenéséhez A sötét lovagban. Ahogy az egyik Joker elesik, egy másik metaforikusan felemelkedik.

Egy hasonló verzió majdnem megszületett Todd Phillips első Joker filmjében is.

Az első részben az eredeti forgatókönyv az lett volna, hogy Arthur a támogatói előtt áll, magára ölti ikonikus mosolyát, majd egy heget vés az arcára. Az ötletet azonban elvetették nem Phillips, de még csak nem is a Warner Bros. utasítására, hanem a stúdió egy másik akkori első számú rendezője, Christopher Nolan miatt. Az Oppenheimer és a Batman-filmek direktora ugyanis úgy gondolta, hogy csak a néhai Heath Ledger által megtestesített Jokert kellene megkülönböztetni az őrült mosoly és heg kombinációval. 

Forrás: Gizmodo