Nagyon morcos fejet vág Josh Brolin a Budapesten forgó Dűne-filmben - FOTÓVAL!

Ő alakítja Gurney Hallecket, az Atreides-ház harcmesterét. Igazi Dűne-fan, Frank Herbert-idézetet írt az Instagramjára.

Josh Brolinnak hála, máris kiszivárgott egy werkfotó a Magyarországon készülő, új Dűne-mozifilmből! Az 51 éves sztár alakítja ugyanis a jó öreg Gurney Hallecket, az Atreides-ház kard- és harcmesterét, aki nagyjából így fog kinézni a filmben, ahogy azt Brolin megmutatta az Instagramján:

A filmet ugyanaz a Denis Villeneuve rendezi Frank Herbert kultikus sci-fi regényéből, aki korábban Magyarországon forgatta a 2017-es Szárnyas fejvadász 2049-et. A tervek szerint ez a film sokkal jobban követni fogja a Dűne eredeti történetét, mint az 1984-es, David Lynch-féle feldolgozás. Ami viszont nem változik, az az alapsztori: az Atreides és a Harkonnen család háborúja az Arrakis feletti uralomért. Az Isten háta mögötti sivatagbolygón termelik ugyanis a Fűszert, ami nélkül az Űrliga pilótái nem lennének képesek a jövőbe látni a hipertérben való utazásnál. A Császár afféle száműzetésként küldi az Atreides-ház tagjait az Arrakisra, bízva abban, hogy a bolygó korábbi urai, a Harkonnenek megölik őket, arra azonban senki sem számít, hogy a furcsa képességekkel rendelkező Paul és az anyja, Lady Jessica támogatókra lelnek a bolygó őslakosai, a fremenek között, akik egy ősi jóslatban bízva Paul Atreidestől várják a népük újbóli felemelkedését.

Azt, hogy Villeneuve hogyan fogja az 1965-ben megjelent Dűne-regényt egyetlen filmben belesűríteni, a rajongók is csak találgatják. Amit viszont már most tudni lehet, hogy Paul Atreides Timothée Chalamet alakítja, fremen szeretőjét, Chanit az énekes-színésznő Zendaya, Paul anyját, Ledy Jessicát pedig Rebecca FergusonOscar Isaac lesz Paul apja, Leto Atreides, Josh Brolin ugye Gurney Halleck, Jason Momoa az Atreides-ház hű tanácsadóját, Duncan Idahót alakítja, az Atreidesek esküdt ellensége, a gonosz Harkonnen báró pedig Stellan Skarsgård lesz. (via Movieweb)