Nagyot megy a neten a Baljós árnyak 19 évvel ezelőtti stábfotója

Mintha a sértődött Star Wars-fanok üzennék: Az utolsó Jediknél még az előzményfilm is jobb.

Valamiért nagyon felkapta a Reddit népe azt a Baljós árnyak-stábfotót, amin az ifjú Obi-Want alakító Ewan McGregor Liam Neesonnal (Qui-Gon mester), Natalie Portmannel (Amidala) és a kis Darth Vadert alakító Jake Lloyddal mosolyog a kamerába.

A képet természetesen átvették a mozis oldalak és a geek szakportálok is (többek között a Movieweb és a Geektyrant), ahol máris azon megy a lamentálás, mennyivel jobban bejött az embereknek a Baljós árnyak, mint Az utolsó Jedik (összehasonlításképp: itt a PORT.hun 8,3 pontot kapott az I. rész, a VIII. viszont egyelőre csak 6,3 ponton áll). És persze az is újra téma lett, mi minden változott a Baljós árnyak 1999-es premierje óta a Csillagok háborúja háza táján.

  • Elkészült ugye az előzménytrilógia, amit az őstrilógia-hívők közül sokan nem zártak a szívükbe.
  • Lucas eladta a Star Wars franchise-t, a Disney pedig rövid időn belül mozikba küldte a VII-VIII. részt és a Zsivány Egyest, tovább fragmentálva a Csillagok-háborúja a már addig is szekértáborokra szakadt rajongóit. Én például imádom a IV-V-VII. részeket, képes vagyok meglátni a jót az ewokos esti mesévé silányított VI-ban, a gyermeteg I-ben, a feszengősen hosszú VIII-ban és az ősi mítoszok helyett a háborús filmekből merítő Zsivány Egyesben. A II-III-ból viszont már nem is nagyon emlékszem semmire, csak a négykezű pincérre meg Darth Vader mémmé vált felemelkedésére a kórházi ágyból (és különösebb ingerenciám sincs arra, hogy annyiszor újranézzem, mint a többit).
  • Idén kerül mozikba a Han Solo-mozifilm, amit már előre temet a Disney a rendezőcsere és a többi forgatási nehézség miatt.
  • Lesz valamikor egy Obi Wan spin off film is, ami a Zsivány Egyeshez hasonlóan a III. és a IV. epizód között játszódik majd, és minden rajongótípus nagyon várja - Ewan McGregort is ideértve.