Natalie mégis visszatér?

Amikor már elkönyveltük, hogy NEM láthatjuk kedvenc apró termetű, szuperintelligens és szuperszép színésznőnket az új Thor filmben, akkor a rendező belebbenti, hogy mégis?

A beavatatlanok kedvéért: az első két Thor-filmben  - Thor (2011) és Thor: Sötét világ (2013) – Natalie Portman alakította a másik dimenzióban élő skandináv kalapácsvető isten földi kedvesét, az atomfizikus Jane Fostert. Az már közben is kiderült, hogy az Oscar-díjas színésznő nem igazán érezte sajátjának a szerepet, a hírek szerint a Marvel fejeseivel sem jött ki túl jól, és tavaly azt nyilatkozta, hogy „Tudomásom szerint végeztem a Marvel Moziverzummal”. Ennek megfelelően sem az új film, a Thor: Ragnarök előzetesében nem tűnt fel, sem a stáblistán nem szerepel a neve, ám az új rendező, Taika Waititi a minap különös dolgot twittelt.

Natalie Portman Waititi, akinek a héten mutatják be új filmjét, az odahaza Új-Zélandon készült Vademberek hajszáját, két képet közölt Natalie-ról, ezzel a felirattal: „Heed the signs” – vagyis Figyeljétek a jeleket, amit a “#Ragnarok követett. A képeken Portman a Leon, a profi (1994) és az Ahol a szív lakik (2000) egy-egy jelenetében látszik, a két fotón pedig egy közös van: mindkettőben egy szobanövényt és egy bevásárlószatyrot tart. Meg is indult rögtön a találgatás! Főszerepre biztos nem jön vissza, hiszen az új történet hősnőjét, Valkyrie-t  Tessa Thompson alakítja majd, de ettől még megjelenhet vagy az elején, hogy lezárja a saját történetét vagy a végén, már a következő részre kacsintva.

A szemfülesebbek úgy gondolják, hogy a szobanövény a kulcs, ami jelezheti, hogy A galaxis őrzői következő részében lesz szerepe, és a célzás Grootra, a beszélő fára vonatkozik, de ha pesszimisták vagyunk, arra is tippelhetünk, hogy Jane Foster vegetálni fog, vagyis kómába kerül, ezért nem látjuk majd hosszan.

A képregények alapján a logikus válasz az lenne, ha Jane sorsa összefonódna a kalapács, Mjölnir sorsával, amit nemcsak fel tud emelni, de sokkal több mindenre képes vele, mint maga Thor – akit az új filmben a szinopszis szerint pörölyétől megfosztva bebörtönöznek az univerzum túlsó felén. És ez rengeteg lehetőséget villant fel mindazok előtt, akik kicsit is ismerik a Marvel világának ezen szegletét. Azt azért persze megjegyeznénk, hogy Natalie és Chris Hemsworth szép párost alkottak, de nem igazán vibrált körülöttük a levegő.