NBA-rajongók milliói nézik most újra Kobe Bryant Oscar-díjas animációját

Reese Witherspoon, Taylor Swift és Justin Bieber is megrendülten búcsúzott el a közösségi oldalakon a Los Angeles Lakers sztárjátékosától.

Január 26-án helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant, aki ötször volt NBA-bajnok egykori csapatával, a Los Angeles Lakersszel, és aki alighanem a világ második legismertebb kosárlabdázója volt nagy példaképe és örök riválisa, Michael Jordan után. Bryant 2015-ben, 19 évnyi aktív játék után jelentette be visszavonulását, az akkor írt, szívhez szóló verséből (ami lényegében egy szerelmes vallomás volt a kosárlabdasporthoz) két évvel később animációs film is készült, Dear Basketball (Kedves kosárlabda!) címmel. A kisfilm a 2018-as Oscar-gálán meg is nyerte a legjobb animációs rövidfilm kategóriát, Kobe Bryant pedig, aki a film producere, írója és narrátora volt, a bajnoki aranygyűrűk mellé egy aranyszobrot is kitehetett a vitrinbe. 

Kobe Bryant a frissen nyert Oscar-szobrával pózol, miután 2018-ban, a 90. díjátadó gálán a Dear Basketball című animációjával nyert a legjobb animációs kisfilm kategóriában (fotó: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

 

Ezt az Oscar-díjas kisfilmet osztották meg mostanra rengetegen, miután a világsajtó beszámolt a vasárnap történt helikopter-szerencsétlenségről, mely során nemcsak a Lakers-sztár, de a 13 éves lánya (és hat másik személy) is életét vesztette.

Kobe Bryant tragikus halála mélyen megrázta az amerikai sportélet és a hollywoodi szórakoztatóipar képviselőit. Még az elnök, Donald Trump is megrendülve írt róla a Twitteren. Reese Witherspoon Oscar-díjas színésznő így emlékezett meg Bryantről:

Majdnem belepusztultam, amikor meghallottam, mi lett #KobeBryanttel. Rendkívüli sportoló volt, egy igazán kedves, csodálatos ember. Szeretetet, imákat és együttérzést küldök a családjának, és az egész NBA-közösségnek.

A világ egyik legismertebb énekesnője, Taylor Swift is megemlékezett a halálhírről:

A szívem darabokra tört, amikor meghallottam a feldolgozhatatlan tragédia híreit. Elképzelni sem tudom, mit élhet most át a család. Kobe nekem is és mindnyájunknak sokat jelentett. Imádkozom érte végtelen szeretettel, részvétemet küldöm Vanessának és a családnak, valamint mindenkinek, aki elveszítette valakijét ezen a repülésen.

Egy másik híres popsztár, Justin Bieber közös fotóval emlékezett Bryantre az Instagramján:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

It can't be. You always encouraged me mamba. Gave me me some of the best quotes that we smile about to this day.! Love you man!

Justin Bieber (@justinbieber) által megosztott bejegyzés,

Gene Simmons, a Kiss nevű rockbanda magyar származású gitárosa így reagált a hírre:

Ma elveszítettünk egy legendát. Részvétem a családjának és a szeretteinek.

(via NME.com)