Neill Blomkamp az eredeti Robotzsaruval akarja leforgatni az új Robotzsarut

Nagyon menő lenne, ha a 71 éves Peter Weller tenne rendet újra Detroit utcáin!

Óriási örömhírt osztott meg a Robotzsaru-rajongókkal Neill Blomkamp, az új rész rendezője: a cyborg rendőr szerepére ugyanazt a Peter Wellert szeretné felkérni, aki a 31 évvel ezelőtti, Paul Verhoeven-féle Robotzsaruban játszotta a félig ember, félig gép Murphyt! Jó döntés, még úgy is, hogy a színész már 71 éves – hiszen neki itt majd legfeljebb csak néhány sisak nélküli, közeli képben kel szúrósan néznie, a film többi részében majd úgyis kaszkadőr fogja hordani a bádogpáncélt.

Peter Weller nagy visszatérésére egyébként úgy derült fény, hogy a Twitteren egy rajongó, miután újranézte az eredeti Robotzsarut, egész egyszerűen megkérdezte Blomkampet, hogy az ő verziójában ki alakítja majd Murphyt? A rendező pedig simán bekommentelte neki, hogy Weller. Tessék csak nézni: 

A 38 éves Neill Blomkamp, aki eredetileg  egy látványos Alien 5-öt akart forgatni, saját bevallása szerint imádta gyerekként Verhoeven Robotzsaruját, így Robocop Returns címen futó folytatást is ebben a „futurisztikus '80-as évek cyberpunk sci-fi”-műfajban képzeli el. A forgatókönyvíró Justin Rhodes lesz (ő írja többek között a nálunk forgó Terminator 6-ot), az eredeti '87-es film forgatókönyvírói,  pedig nemcsak producerként segítik Blomkampék munkáját, de felajánlották a dél-afrikai rendezőnek azt az évekkel ezelőtt megírt Robotzsaru-folytatást is, amit különböző jogi akadályok miatt végül már nem forgattak le. (via Geektyrant)