Nekiment Scarlett Johanssonnak a Woody Allent molesztálással vádoló Dylan Farrow

A rendező egykori nevelt lánya a Twitteren támadta a színésznőt, amiért az a napokban megvédte Allent.

Scarlett Johansson a The Hollywood Reporternek adott interjúban nyilatkozott úgy, hogy bármikor újra szívesen együtt dolgozna Woody Allennel. Egy időben ő volt ugyanis a rendező múzsája, akinek zsinórban három filmjében is szerepelt: a Match Pointban, a Fülesben és a Vicky Cristina Barcelonában.

Amikor azonban a #MeToo mozgalom hatására megint elővették a rendező gyerekmolesztálási ügyét, kevés kivételtől eltekintve szinte minden korábbi színésze elpártolt tőle, sőt szerződést bontott vele az Amazon, akikkel pedig öt filmre szóló megállapodást kötött (és ezek közül csak egyet mutattak be).

„Amikor csak tudok, találkozom Woodyval, és sok beszélgetésünk volt ezzel kapcsolatban is.

Nagyon egyenes voltam vele, és ő is nagyon egyenes volt velem. Az ártatlanságát hangoztatta, én pedig hiszek neki”

– mondta Johansson, aki egyébként nagy támogatója a #MeToo mozgalom hatására indított Time’s Up kampánynak. Sokan emiatt nem értik, hogyan védheti Woody Allent.

„Minden bizonnyal ez volt az elmúlt két év tanulsága, hogy ha egy szexragadozó az ártatlanságát hangoztatja, akkor kérdés nélkül hinnünk kell neki” – ironizált az eset kapcsán Dylan Farrow, Mia Farrow lánya és Woody Allen egykori nevelt lánya, aki azt állítja, apja molesztálta, amikor ő még csak hétéves volt. „Scarlettnek nagy utat kell még megtennie, hogy valóban megértse azokat az ügyeket, amiknek az élharcosának állítja be magát” – tette hozzá.

Dylan és Mia Farrow. Forrás: Bruce Glikas / Contributor / Getty Images



(via IndieWire)