Nem fogod elhinni, hogy hívták volna Reyt eredetileg az új Star Wars-trilógiában!

Október 13-án megjelent egy Star Wars: Fascinating Facts című könyv, amiből most valaki elképesztő dolgokat szivárogtatott a Twitteren.

Az Andrew nevű felhasználó több részletet, azaz a Pablo Hidalgo által jegyzett kötet egy-egy kifotózott oldalát osztotta meg a közösségi médiás felületen. Az egyik ilyen lapon a Daisy Ridley által az új trilógiában megformált Ray karakterének a fejlődését ismerhetjük meg.

„George Lucas eredeti vázlatában (Rey) egy 14 éves, Taryn nevű lány volt. Az ezt követő változatokban már egyszerűen csak Theának és (hiszitek vagy sem) Winkie-nek nevezik”

– olvasható az A.K.A. REY címet viselő fejezet elején. Ami azért vicces, mert az angolszász szlengben a ’winkie’ férfi nemi szervet jelent, kedélyesen, mondjuk egy kocsmában megnevezve. Szóval most képzeljük el, ahogy társai Fütykösként szólongatják a lányt Az ébredő Erőben, Az utolsó Jedikben vagy a Skywalker korában.

A könyvben ezután azt is elmesélik, hogy miután J.J. Abrams író-rendező beszállt a projektbe, átírta az összes nevet olyan egyszerű „munkanevekre”, mint Harry (Finn) és Sally (Rey), vagy a Jedigyilkos (Kylo Ren), Poe karakterét pedig szimplán John Doe-nak jelölte (Amerikában így nevezi a rendőrség az ismeretlen tettest vagy áldozatot). Sallyből ezután Kira, majd Echo lett, és csak ezt követően nyerte el a Rey nevet.

A Star Wars: Fascinating Factsből ezenkívül az is kiderül, hogy nem Abrams találmánya volt, hogy SPOILER! Luke Skywalker meghaljon a nyolcadik részben (Az utolsó Jedikben), hanem George Lucasé, aki már 2012-ben így tervezte elrendezni a karakter sorsát. Végül a harmadik kifotózott oldalon arról olvashatunk, hogy Az ébredő Erőnek azt a részét, amikor Rey végül megtalálja Luke-ot, az Apokalipszis mostnak az a jelenete ihlette, amikor Willard a folyón megtett útja végén rátalál Kurtz ezredesre (a könyvnek ez a fejezete viccesen a Colonel Kurtzwalker címet viseli).


(via NME)