Nem fogod elhinni, mi Michael Keaton igazi neve

Michael Keaton azon gondolkodik, hogy megint megváltoztassa-e a nevét.

Ki gondolta volna, hogy valójában két Michael Douglas is van Hollywoodban? Michael Keaton elárulta, hogy valójában őt is így hívják. A Golden Globe és Emmy-díjas színész mostanra pedig már azon gondolkodik, hogy a művésznevét sok-sok évtized után megvariálja. 

Nagyot megy a mostani filmjével 

Most csütörtökön debütál a magyar mozikban Michael Keaton új filmje, amit Tim Burton rendezett. A Beetlejuice Beetlejuice egy 2024-es amerikai fantasy vígjáték horrorfilm, ami Alfred Gough és Miles Millar írócsapata forgatókönyve alapján készült, és az 1988-as alkotás folytatása. Michael Keaton 36 év alatt nem sokat változott, és ismét tökéletesen hozta a szerepét. A folytatásban visszatért Winona Ryder és Katherine O'Hara is. 

Erről a titokról sokan nem tudtak

Michael Keaton nemrég a People magazinnak adott interjút, és a világsztár elmondta, hogy

az eredeti neve Michael Douglas.

A színész, aki éppen szeptember 5-én ünnepli a 73. születésnapját, elmondta, hogy a karrierje elején, 1978-ban választott magának művésznevet, ugyanis tudta, hogy Michael Douglas néven már van a világnak egy másik sztárja. 

Valójában Keaton nem használhatta az igazi nevét, amikor az 1970-es évek végén megkapta a Screen Actors Guild kártyáját, mert Hollywoodban nem lehetett még egy Michael Douglas nevű színész.

Először a színész a Mike Douglas névvel akart befutni, de kiderült, hogy azt a nevet egy műsorvezető használta már. 

Michael Keaton azt is elárulta, hogyan jött neki a művészneve:

Nézelődtem, de már nem emlékszem, hogy telefonkönyv volt-e”

– kezdte a színész, aki így jutott el a Keaton vezetéknévhez, ami elfogadhatónak tűnt számára. 

Most már bátran használná a Douglas nevet is

Hiába telt el több évtized, Michael Keaton nem mondott le arról, hogy egyszer a saját nevét használhassa. A színész a jövőben a két vezetéknevet szeretné együtt használni, mint Michael Keaton Douglas. A színész elárulta, hogy már a Knox Goes Away című filmjénél is így akart szerepelni, de akkor megfeledkezett róla. 

Azt mondtam, hogy hé csak figyelmeztetésképpen, a nevem Michael Keaton Douglas lesz, de aztán teljesen megfeledkeztem róla

– magyarázta a világsztár.