Nem forgatták újra Az új mutánsokat, hiszen megnőttek a gyerekszínészek a Disney–Fox-adásvétel alatt

A Trónok harca-sztár Maisie Williams szerint pontosan ugyanaz kerül végre áprilisban a mozikba, amit évekkel ezelőtt felvettek.

Áprilisban végre bemutatják a mozikban Az új mutánsokat, a Fox utolsó saját X-Men-filmjét. Ami sajnos pont azért került egy időre dobozba, mert a 20th Century Fox stúdió 2019-es bekebelezése után a Disney inkább a saját Marvel-képregényhősös franchise-át, a Bosszúállókat és a kapcsolt részeiket futtatta, a mutánsokat pedig parkolópályára tette – többek között azért, mert a Fox rendhagyó módon egy nem kimondottan családbarát, horrorfilmes irányba tolta el a fiatal szuperhősök történetét, amivel a Disney sokáig nem tudott mit kezdeni.

Forrás: Fórum Hungary

 

A hányattatott sorsú Az új mutánsokhoz már 2017-ben kijött egy ütős előzetes, tavaly viszont arról szóltak a hírek, hogy a Disney pótforgatást rendelt el, és újra akarja vágatni a filmet. Ezt a Trónok harca sztárja, Maisie Williams kategorikusan cáfolta, amikor interjút adott az EW magazinnak (a színésznő egyébként Wolsbane-t, azaz Farkast alakítja – mókás lesz, ha majd a magyar nézők összekeverik Hugh Jackman Farkasra átkeresztelt Rozsomákjával).

Pontosan ugyanazt a filmet fogják vetíteni a mozik, amit megcsináltunk. Ideges lettem, amikor újraforgatásról meg újravágásról kezdtek el beszélni, meg hogy ez így már nagyon más lesz. Őszintén megmondom: pontosan ugyanaz lesz, amit leforgattunk! Nagyon izgalmas lesz. Tizenévesek egy csoportja csapdába esik egy épületben, csupa olyan képességekkel, amelyeket még nem is tudnak használni vagy előhívni. Ezt nagyon jól kiszolgálja majd a sok sokkoló jelenet és félelmetes vágás. Ez nem egy boldog és vicces szuperhős vígjáték. Valami sokkal sötétebb.

Az újraforgatás ügyében a forgatókönyvíró-rendező, Josh Boone is magyarázkodni volt kénytelen az Entertainment Weekly magazinnak. Ő a Disney és a Fox stúdiók sokáig elhúzódó fúziós tárgyalásai alatt elment inkább leforgatni a CBS csatornának a legújabb Stephen King-adaptációt, a Végítélet sorozatot, de amikor visszahívta a Disney Az új mutánsok utómunkálataihoz, azonnal eldobott mindent, és ment:

Mindenki arról beszél, hogy újra kellett forgatnunk! Soha nem volt újraforgatás! És mondok valamit: ha nem lett volna a fúzió [a Disney és a Fox között], akkor is ugyanazokat a jeleneteket vágtuk volna meg, amiket felvettünk. De már csak azért sem lehetett újraforgatás, mert mire a fúzió megtörtént, és minden elrendeződött, minden szereplő idősebb lett.

(via IndieWire)