Nem is egy, hanem rögtön két Walking Dead-film készül!

Az egyikben a sorozat 9. évada után távozó Andrew Lincoln lesz a főszereplő, a másikban a nyílpuskás Norman Reedus!

V I G Y Á Z A T ,  S P O I L E R V E S Z É L Y !

2018 óta keringenek olyan pletykák, miszerint mozifilm is készül a Walking Dead tévésorozathoz. Ráadásul Andrew Lincolnnal a főszerepben, aki évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy a 9. évad után kiszáll a sorozatból, mert belefáradt Rick Grames seriff szerepébe. A filmváltozatban viszont ő lesz a főszereplő, és sok utalást kapunk majd a 10. évad eseményeire, valamint az elvileg idén elstartoló 11. évad történéseire is.

Forrás: Port.hu

 

De a két évadot összekötő Walking Dead-filmben nemcsak Andrew Lincoln tér vissza a régi szereplőgárdából, hanem Jon Bernthal is. Ő Rick rendőr cimboráját, Shane Walsh-t alakította a szériában, egészen addig, amíg Rick el nem tette láb alól a 2. évadban. Produkcióközeli források tudni vélik, hogy Shane különféle múlton merengő visszaemlékezésekben, flashback jelenetekben fog felbukkanni (vagyis nem lesz semmiféle időutazós vagy feltámasztós fordulat). Annyi biztos, hogy nem egyszeri, rövid cameo lesz ez, Shane visszahozatala lényeges lesz a történet szempontjából.

Amit még tudni lehet, az az, hogy a film a 10. évadban Rick keresésére indulókkal is foglalkozni fog (ilyen karakter például Michonne). Emellett a produkcióközeli források azt is elmondták a We Got This Covered-nek, hogy a filmben Rick egy korábban ismeretlen túlélőcsoport fogságába kerül, amelynek a tagjai fanatikus elhivatottsággal akarnak gyógyírt találni a zombivírusra, és az orvosaik ehhez akár élő, emberi tesztalanyokat is felhasználnak (természetesen azok tiltakozása ellenére).

Greg Nicotero producer a SyFy Wire-nek így nyilatkozott a Walking Dead-filmmel kapcsolatban:

A forgatókönyv már készül. Néhány korai vázlatot már átnéztem, de mostanában nem olvastam semmit. Az alapján, amit eddig láttam, jól haladnak. A jelenlegi viszonyok közt sokan otthonról dolgoznak. Ők meg, tudod, írók, előnyükre tudják fordítani a jelenlegi helyzetet, és pompás dolgok fognak születni. Rengeteg anyagunk lesz, készen az azonnali felhasználásra, íródnak a forgatókönyvek, készülnek a tervek. Minden össze fog majd állni, mire elkezdődik a forgatás.

Azt persze egyelőre nem tudni, hogy a koronavírus-helyzet miatt pontosan mikor indul el a Walking Dead-film forgatása. A fentiek mellett a közönségkedvenc Norman Reedus főszereplésével is készül majd egy önálló Walking Dead spin off, ám ennek a pontos részleteiről jelenleg semmit sem lehet tudni. (via The Independent & NME.com)