Nem volt mindig jó Keanu Reevesnek lenni

A színész elmesélte, hogy a Fox annak idején indexre tette, amiért nem vállalta el a Féktelenül 2-t.

A közelgő John Wick: 3. felvonás – Parabellum sztárja a GQ férfimagazinnak arról beszélt, hogy egy évtizedig volt büntiben Hollywoodban, miután nemet mondott a nagy sikerű Féktelenül folytatására a kilencvenes években. Az 1997-es filmben végül csak Sandra Bullock tért vissza, Jason Patric oldalán, és a tökéletesen érdektelen alkotás csak 48 millió dolláros jegybevételt hozott az észak-amerikai mozikban (az 1994-es első rész 121 milliójával szemben).

Reeves pedig abból a szempontból jól járt, hogy nem blamálta magát a félresikerült opusszal, de azért a karrierje így is megsínylette a dolgot. „Azt gondolnád, hogy jogod van megválasztani a projekteket, de meg lennél lepve. Léteznek ugyanis retorziók. Ő maga is sokáig volt büntiben. A Fox ugyanis egy évtizedre kiátkozta, amikor a Féktelenül 2. helyett inkább elment Hamletet játszani egy winnipegi színházba.

»Ezt követően egészen a 2008-as Amikor megállt a Földig nem dolgoztam újra a Foxszal«”

– olvasható a sztár nyilatkozata a magazinban.

Keanu Reeves a John Wick 3. forgatásán. Forrás: James Devaney / GC Images / Getty Images

 

A színész azonban mégis szerencsésen került ki az esetből, hiszen az 1999-es Mátrixszal igencsak megtalálta a számítását a Warnernél, ahol az első rész elképesztő sikerét követően még két folytatást forgathatott. 54 évesen pedig Reeves ismét visszatért az akciófilm műfajához, és immár a harmadik részében szerepel a John Wick franchise-nak. A John Wick: 3. felvonás – Parabellumot május 16-án mutatják be a magyar mozik, a sztárral készült GQ anyagot pedig itt olvashatjuk el teljes egészében.


(via Uproxx)